Mircea Badea are cea mai violenta emisiune TV

6Comentarii
Mircea Badea are cea mai violenta emisiune TV
Posturile Pro TV, Antena 1, Antena 3 si OTV sunt pe primele locuri in mai multe clasamente ale violentei prezentate pe micul ecran, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Studii Media al Universitatii Bucuresti si facut public de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Pe primul loc in privinta stirilor violente interne difuzate se afla ProTV – 17.00 h (99%), urmat de Antena 1 – 16.00 h (87%) si de Antena 1 – 22,30 (83%). Nu exista nici un buletin de stiri in care stirile violente externe sa fie mai numeroase decat cele violente interne, se arata in studiul “Reprezentarea violentei televizuale si protectia copilului”.

Pe primul loc ca pondere a frecventei se plaseaza violenta verbala, cu aproximativ 44%, urmata de cea fizica, cu 33,6%, psihologica cu 9%, economica cu 8,4%, sociala cu 4,1% si sexuala cu 1%.

Canalul care a prezentat cea mai mare parte a actelor de violenta fizica este ProTV (57,4%), unde au predominat filmele de actiune, iar OTV, prin natura emisiunii analizate in studiu, are cea mai mare pondere a violentei de tip verbal (75,6% din toate tipurile de violenta), ca si cea mai mica pondere a violen]ei de tip fizic: 6,5%.

Formele de manifestare a violentei fizice cel mai des prezente pe micul ecran sunt bataile si omuciderile, care impreuna reprezinta 46% dintre toate formele de manifestare a violentei fizice.

Din analiza comparativa a emisiunilor de divertisment si pamflet rezulta ca emisiunile “In gura presei” si “7 pacate”, ambele difuzate de Antena 3, sunt primele atat dupa durata medie a unui act violent, cu 59 si, respectiv, 34 de secunde, cat si dupa durata totala a actelor violente – 760 si, respectiv, 583 de secunde pe ora.

La categoria emisiunilor de dezbateri, clasamentul alcatuit in functie de durata totala a actelor violente din 60 de minute de emsiune este dominat de “Dan Diaconescu Direct” de la OTV, cu 1.117 secunde pe ora.

Studiul a fost efectuat cu sprijinul UNICEF-Romania pe un corpus de programe TV din saptamana 5-11 ianuarie 2009, care a insumat 348 ore si 15 minute.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor