Miron Cozma este liber

Miron Cozma este liber
DEVA – Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a părăsit definitiv Penitenciarul Rahova, ieri dimineaţă, după ce a executat 10 ani de închisoare.

Abia eliberat, Miron Cosma a ţinut să lanseze o serie de acuzaţii la adresa politicienilor. “Am făcut 10 ani pentru că am avut curajul să înfrunt politicienii corupţi. Dacă ei cred că m-au învins, atunci se înşeală” a spus Cozma. Acesta a mai adăugat că se simte bine şi că „ce nu te omoară te întăreşte”.
Potrivit avocatului Adrian Roşeţi, Cozma nu are voie să intre în Petroşani şi Bucureşti timp de 5 ani după punerea în libertate. Roşeţi a mai declarat că Miron Cozma vrea să ajungă în Valea Jiului, la mormintele părinţilor.

SPIRITUL MEU ESTE LIBER !
„Spiritul lui Miron Cozma nu poate fi legat, spiritul lui Miron Cozma este spiritul poporului român adevărat, care munceşte, care ştie să lupte pentru o cauză dreaptă şi, dacă politicienii aceştia corupţi cred că îl pot înfrânge, se înşeală”, a susţinut fostul lider al minerilor din alea Jiului. Acesta a mai spus că “poate aş înţelege interdicţia cu Petroşaniul. Dar de ce Bucureşti? Le e frică de mine?”, a susţinut Miron Cozma.

MINERIADELE LUI COZMA
Prima mineriadă a fost declanşată în 29 ianuarie 1990. Atunci, minerii nu au avut forţă, iar urmările politice şi sociale ale revoltei au fost nesemnificative. Încercările au continuat şi o lună mai târziu. Rezultatul a fost tot nesemnificativ. Cea mai sângeroasă dintre toate mineriadele a fost, însă, cea din 13-15 iunie 1990. Mii de mineri au venit atunci în Bucureşti, conduşi de doi lideri: inginerul Nicolae Cămărăşescu şi subinginerul Miron Cozma. În mineriada din 13-15 iunie 1990 au murit şapte oameni şi au fost răniţi aproape o mie. Mineriada a patra a avut loc între 24 şi 28 septembrie 1991. Atunci a fost asediat Palatul Victoria şi au murit trei oameni. Premierul de atunci, Petre Roman, a fost nevoit să demisioneze.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !