Mirosuri grele pe axa Județ – Oraș

Actualii șefi de la CJ acuză greaua moștenire lăsată de liberalii Cornel Popa și Horia Carțiș.
Actualii șefi de la CJ acuză greaua moștenire lăsată de liberalii Cornel Popa și Horia Carțiș.
Consiliul Județean reacționează dur după acuzele lui Bolojan, care constata că salubrizarea județului e ignorată de șefii județeni.

Cel care și-a asumat replica pentru șeful PNL Bihor este purtătorul de cuvânt de la Județ, Adrian Simon. În numele trioului Pasztor – Mang – Bodea, acesta îl numește politruc pe Ilie Bolojan. „Dl. Ilie Bolojan s-a apucat să «analizeze» și să critice la alții, ceea ce nu au reușit propriii săi colegi de partid. De această dată a fost vorba despre sistemul integrat de management al deșeurilor din județul Bihor (SMID)”, transmite omul de la CJ.

Șefii de la Județ subliniază că, de fapt, au preluat proiectul județean privind deșeurile de la foștii șefi liberali, Cornel Popa și Horia Carțiș, acesta din urmă fiind, de fapt, în continuare, managerul de proiect. „Dl. Ilie Bolojan a continuat atacurile la adresa Consiliului Județean Bihor, însă nu a reușit să facă altceva decât să demonstreze eșecul managerului de proiect impus chiar de PNL Bihor. Actualul președinte al PNL Bihor a explicat ce ar fi trebuit făcut, nu a explicat însă de ce colegul său de partid nu a și făcut ceea ce trebuia”, transmite CJ, care susține că întârzierile apărute nu se pot imputa nici actualei conduceri de la CJ, nici structurii ADI Ecolect, ce ar urma să gestioneze sistemul de management al deșeurilor.

„Consultantul din proiectul SMID, selectat de altfel în perioada când PNL asigura conducerea Consiliului Județean Bihor, este cel care a predat caietele de sarcini privind sistemul de management al deșeurilor abia în luna septembrie 2018. Propunerile de îmbunătățire – privind realizarea caietelor de sarcini, etapele și termenele asumate – înaintate de conducerea ADI ECOLECT managerului de proiect și echipei de consultanți încă din primăvara acestui an nu se regăsesc însă în varianta predată de consultanți.

Pentru a grăbi implementarea proiectului, ADI ECOLECT a strâns, centralizat și prelucrat datele privind cantitățile de deșeuri generate în județ, populația efectivă din fiecare UAT etc. De asemenea, au fost inițiate discuții și întâlniri cu primarii din toate zonele județului Bihor.

ADI ECOLECT este pus acum în situația ingrată în care în 2-3 luni va trebui să rezolve ceea ce oamenii puși de fostul președinte al PNL Bihor nu au reușit să facă în doi ani de zile”, transmite CJ Bihor, care apără și angajările de la Ecolect. „Organigrama asociației a fost aprobată de mai mulți ani, cu unanimitate de voturi, de către toți primarii din județ, inclusiv cei din PNL Bihor. Angajările au fost făcute la finele anului trecut, asociația funcționând cu organigrama completă abia din anul 2018. Acesta este și motivul pentru care fondul de salarii din 2018 a crescut de zece ori față de 2017”, transmite Consiliul Județean. CJ Bihor cheltuie lunar peste 50.000 de lei cu cei nouă angajați – câte trei pe filiera PSD, UDMR și ALDE.

„Managerul PNL să repare”

Arătând că investițiile sunt finalizate în proporție de 99%, șefii CJ susțin că „mai rămâne doar ca managerul de proiect pus de PNL Bihor să reușească să repare deficiențele cunoscute și să facă recepția finală a lucrărilor. Sperăm că va primi instrucțiuni și îndemnuri ferme în această direcție și de la șeful său direct de la partid”.

Conducerea CJ estimează că sistemul județean pentru deșeuri va deveni operabil până la finalul anului 2019. „Condiția esențială este ca toți factorii implicați să își canalizeze energiile în aceeași direcție, stabilită pe linie profesională, și nicidecum pe linie politică”, transmite Simon. Recent, Ilie Bolojan le-a cerut imperativ șefilor de la Județ să demareze licitațiile pentru desemnarea operatorilor de salubritate, în fiecare zonă din județ.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor