Mişcare abilă: Cere parcuri industriale la pachet Oradea+Bihor!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
17Comentarii
Parc Industrial Bolojan
Parc Industrial Bolojan
Primarul Ilie Bolojan le aruncă mănuşa adversarilor politici din Consiliul Judeţean ca firma Primăriei Oradea – ADLO – să dezvolte parcuri industriale din judeţ. Din nou.


Liberalii propun adversarilor politici, în speţă conducerea UDMR – PSD – ALDE de la Consiliul Judeţean ca viitoarele parcuri industriale din judeţ să fie înfiinţate de către Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) ce administrează parcurile industriale din Oradea, deţinută de către Primărie. CJ ar urma să-şi închidă propria firmă. Propunerea face parte din programul electoral al PNL, popularizat de Mircea Mălan în compania electorală din luna mai.

Oferta pentru Aeroport – refuzată

Potrivit propunerii formulate de Ilie Bolojan, Consiliul Judeţean ar urma să devină acţionar în ADLO „fără costuri din partea CJ”. SC Parcuri Industriale Bihor SRL, deţinută de CJ Bihor ar urma să-şi înceteze activitatea ca urmare a faptului că „nu a performat” – arată primarul de Oradea. Aceasta în timp ce la Oradea au fost înfiinţate deja trei parcuri industriale, din care unul este plin, subliniază şeful liberalilor.

Bolojan informează că luni va trimite o adresă către CJ Bihor prin care să formuleze propunerea, iar dacă va fi acceptată, se va iniţia o Hotărâre de Consiliu Judeţean. Această propunere a liberalilor vine după ce Consiliul Judeţean a refuzat deja verbal o altă propunere a lui Bolojan, ca Primăria Oradea să subvenţioneze viitoarele curse externe de pe Aeroportul Oradea, iar PNL şi PSD-UDMR se sabotează reciproc în şedinţele din Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Oradea.

Exemplul Clujului

Primarul dă exemplul judeţului Cluj, unde Tetarom, firma care reprezintă parcurile industriale de acolo, este deţinută de către CJ Cluj şi Primăria Cluj-Napoca. Ilie Bolojan: „Indiferent de faptul că PNL are administraţie în Oradea şi nu are la Judeţ, aceste programe sunt corecte pentru că ţin de necesităţile judeţului Bihor. Am decis implicarea Primăriei Oradea pentru subvenţionarea Aeroportului Oradea – a fost respinsă această propunere. Este important ca şi zonele la distanţe mai mari de Oradea, la 30 – 50 de kilometri, să se dezvolte economic. Am propus o integrare a activităţii parcurilor industriale din judeţul Bihor, în sensul în care ADLO să reprezinte şi interesele judeţului Bihor, urmând ca SC Parcuri Industriale să îşi înceteze activitatea, având în vedere faptul că practic nu a făcut nimic până acum. În acest fel, orice companie interesată de Bihor ar avea un singur contact de unde şi-ar lua informaţiile, având o bază de date unitară. Dacă vrei o forţă de muncă mai puţin calificată, ai varianta Marghita, Săcueni etc., te duci în judeţul Bihor”.

„Să nu ratăm investitorii”

Dacă propunerea sa va fi respinsă, Bolojan spune că PNL şi Primăria Oradea va continua să reprezinte interesele municipiului Oradea şi va colabora cu primăriile din judeţ interesate de ADLO. „Să nu ratăm investitorii, ca să plece în altă parte”, este grija exprimată de Ilie Bolojan.
În altă ordine de idei, PNL Bihor îşi propune ca în urma alegerilor parlamentare să obţină doi din cei patru senatori de Bihor şi patru din cei nouă deputaţi. Până la finalul lunii septembrie, cei interesaţi să candideze în aceste alegeri din partea PNL se pot înscrie, urmând ca în prima jumătate a lunii octombrie Comitetul executiv judeţean al PNL să le aprobe şi să le trimită apoi spre validarea conducerii centrale a partidului.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor