Mişcarea personalului didactic continuă

„Mişcarea personalului didactic continuă până la începerea noului an şcolar”, a anunţat inspectorul şcolar general Liliana Antonescu. În perioada 3-5 mai a avut loc discutarea şi soluţionarea propunerilor făcute de inspectorii şcolari de specialitate în comisia de mobilitate a personalului didactic din Bihor.

Luni a fost afişată lista cadrelor didactice detaşate în interesul învăţământului, iar marti se emit deciziile de detaşare. Până în 12 mai, unităţile de învăţământ trebuie să transmită inspectoratului şcolar lista cadrelor didactice care au primit avizul Consiliului de Administraţie pentru detaşare sau suplinire, aplicând principiul continuităţii.

Şi absolvenţii din 2006

Având în vedere că urmează concursul naţional unic pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice declarate vacante, până la data de 17 mai se vor transmite datele pentru publicarea pe portalul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) a listei actualizate cu posturile/catedrele didactice vacante titularizabile, cât şi a celor vacante/rezervate netitularizabile, respectiv afişarea acesteia la Inspectoratul Şcolar.

Înregistrarea cererilor candidaţilor, inclusiv pentru absolvenţii 2006, se va face la secretariatul comisiei de mobilitate a personalului didactic din inspectoratul şcolar, în perioada 18-29 mai, iar până în 11 iulie absolvenţii promoţiei 2006 vor depune adeverinţa de absolvire şi vor valida fişa de înscriere.

Etapă computerizată

În perioada 30 mai – 5 iunie se va realiza validarea fişelor de înscriere de către candidaţi, cu excepţia absolvenţilor promoţiei din acest an, urmând ca în 7-9 iunie să aibă loc extragerea din aplicaţia MEC a situaţiei preliminare cu numărul total de posturi didactice vacante titularizabile pe specialităţi, precum şi numărul total al candidaţilor înscrişi.

Concursul va fi în 12 iulie. Afişarea rezulatelor finale se va face până la 25 iulie. Va urma apoi prima etapă de repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a notei/mediei obţinute la concurs, pe posturi/catedre didactice vacante titularizabile a cadrelor didactice participante la concursul unic care au obţinut minim nota/media 7,00.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !