Mișcarea Sinergistă vrea să demonstreze că: „1+1=10, 100, 1000, 1.000.000”

De Veronica Bursaşiu
Mișcarea Sinergistă vrea să demonstreze că: „1+1=10, 100, 1000, 1.000.000”
Scopul aceste mișcări este să scoată la viitoarele alegeri un milion de români la vot.

La 100 de ani de la Marea Unire care a transformat România într-un puternic stat de drept, modern, independent și unitar, românii, în loc să se afle uniți în jurul proiectelor de țară, sunt tot mai mult asmuțiti unii împotriva celorlalți, consideră fondatorii Mișcării Sinergiste.

Ei susțin că unul dintre proiectele de țară este alocarea necondiționată a 10% din bugetul țării Educației, un procent, care conform inițiatorilor „ne asigură viitorul”. Este și unul dintre motivele care a adus vineri seara în sala mică de la Primăria Oradea un grup de oameni, în special profesori și reprezentanți ai vieții culturale la masa de discuții cu Octavian Jurma și Andrei Văcaru, inițiatorii mișcării care se dorește a fi un „update la democrație”.

Inițiator și fondator al Miscării Sinergiste în cadrul grupului #ResetRomânia 2018-inițiator și fondator al Asociației “Miscarea Sinergista” la Timișoara, Octavian Jurma este „medic și om de știință ca formație, dar mai degrabă filozof ca vocație. Scopul meu: diagnosticul și tratamentul memetic al «ciumei roșii» de care sufera România. Motivația mea: bunăstare în dragoste, adevar și libertate”.

În urma cu câțiva ani, în căutarea de soluții pentru criza socială din România, Octavian Jurma a devenit preocupat de memetică „o nouă știință, inspirata din genetică, care permite o analiza obiectivă a unor fenomene puternic subiective și care e o bună baza pentru a modela relația individului cu mediul sau social. Un domeniu rezultat din investigarea memetica a vietii sociale este sinergetica, știința obținerii sinergiei într-un sistem social sau de altă natura. Unul din rezultatele aplicate ale acestui efort teoretic este sinergismul, o nouă ideologie care stă la baza, programul mișcării sinergiste, prin care cred că putem să reclădim întregul sistem de guvernare din România (și nu numai), pe baza adevărului și bunei credințe în jurul și în sprijinul omului”.

Octavian Jurma a fost participant la Revoluție, a fost reținut, a fondat mai muilte asociațiiși organizații studențești, este și membru fondator la Alianța Civică. În pwerioada 1994-998 a urmat studii post-universitare în neuroștiințe la University of Southern California (USC), Los Angeles, USA, distins cu “Premiul Walter R. Nicolai Frize (Premiul I) pentru rezultate excepționale în cercetare în domeniul Gerontologiei Biomedicale, ceea ce îl certifică drept unul din cei mai valoroși studenți din lume în acest domeniu. Celălalt fondator al mișcării sinergiste este Andrei Văcaru, fost ofițer de tancuri și jurnalist.

Cei doi timișoreni au venit la Oradea la inivitația lui Flavius Pop, pentru a crea o structură difuză de tip rețea formată „din persoane de bună credință care își asumă sarcina de a dobândi o minimă cpmpetență de formtori de opinie civică și politică în scopul mobilizării la vot a electoratului pasiv de bună credință. Această rețea este răspunsul la întrebarea :«Cum mobilizăm un milion de oameni la vot?»”, a explicat Andrei Văcaru demersul Mișcării Sinergiste. De ce un milion de oameni la vot? Pentru că, statistic s-a demonstrat, susțin sinergiștii că participarea la vot a încă un milion de român ar fi determinat o altă configurație politică. Întreaga construcție de tip MLM politic propusă orădenilor are la bază numărul lui Dunbar care definește limita de prieteni cu care un om poate intreține relații sociale solide

.Creierul nostru nu este suficient de mare pentru a ne permite să menținem prietenii cu mai mult de 150 de persoane.„În configurația actuală, de atac al clasei politice de rea credință împotriva societății civile, fiecare membru al Corpului Național al Formatorilor de Opinie/CONFORM are doar un mandat simplu, clar, deschis și transparent: «Mobilizează oamenii la vot, indiferent cu cine votează»”, a explicat Octavian Jurma. Scopul final este acela că „1 plus 1 fac 10, 100, 1000, 1.000.000”, și se anticipeză că această mișcarea se va face simțită în adevăratul sens al cuvântului în toamna lui 2020. Următoarea întânire a fondatorilor Mișcării Sinergiste cu orădenii este progrmată pe 18 ianuarie 2019.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !