„Misionari” anti-tutun la Greco-Catolic

„Misionari” anti-tutun la Greco-Catolic
ORADEA – Poliţiştii de proximitate au încercat ieri să îi convingă pe elevi să nu cadă pradă tentaţiilor.

Campania de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, promovată de Poliţia de Proximitate, a poposit ieri dimineaţă la Liceul Greco-Catolic din Oradea. Elevii clasei a X-a A s-au întâlnit cu agenţii Liviu Pereş şi Teodor Terec, cu care au discutat despre consecinţele pe care le au asupra sănătăţii tutunul sau alcoolul.
„Prin acest tip de acţiuni ne propunem să prevenim consumul de tutun, alcool sau droguri în rândurile tinerilor. Le prezentăm elevilor un material filmat, cu mărturii ale unor consumatori, după care purtăm discuţii libere cu ei”, explică agentul şef adjunct Teodor Terec.

Uşor de influenţat

„Colaborăm foarte bine cu Poliţia de Proximitate. Nu este prima întâlnire de acest gen pe care elevii noştri o au cu poliţiştii. Rolul acestor acţiuni este de a aduce în atenţia elevilor cazuri concrete, neplăcute, ale unor tineri de vârste apropiate. Îi responsabilizează, pentru că la vârsta lor este uşor să fii tentat să faci ce este la modă”, spune profesorul Andrei Cristea, directorul Liceului Greco-Catolic.

După ce au discutat cu elevii despre pericolele la care se supun cei care consumă tutun, alcool sau droguri, poliţiştii le-au împărţit câteva pliante cu recomandări.

Părerea liceenilor

„Filmul mi s-a părut interesant. O dată în plus mi-am dat seama că nu este bine să fumăm, pentru că ne distruge organismul. Unii tineri se apucă de fumat din cauza stresului, sau pentru că vor să pară mai şmecheri, mai la modă. Alţii se iau după prieteni”, crede Cristian Valkai, elev în clasa a X-a A.

„Eu cred că filmul e educativ şi ne învaţă să nu ne apucăm de ţigări, alcool sau droguri, pentru că poţi să devii dependent. Mulţi dintre tineri fumează de mici şi a devenit o obişnuinţă. Ei spun că nu se mai pot lăsa, dar eu cred că dacă ai ambiţie poţi”, spune şi colega lui, Vanessa Cioară.

De asemenea, poliţiştii de proximitate s-au mai întâlnit ieri cu elevii uneia dintre clasele a XI-a de la acelaşi liceu, cu care au discutat aspecte legate de violenţa în şcoli.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase