Misiune la graniţa de vest pentru Paşte

Misiune la graniţa de vest pentru Paşte
Poliţiştii bihoreni împreună cu omologii din Ungaria încep joi o acţiune în oglindă pentru supravegherea sărbătorilor de Paşte.

Paştele din acest an, sărbătorit deodată atât de credincioşii de rit ortodox cât şi cei de rit catolic, va fi supravegheat la graniţa de vest din Bihor „în oglindă”, atât de către poliţiştii bihoreni cât şi de omologii maghiari din judeţul Hajdu Bihar.
Astfel, pentru a atinge targetul de aderare a României la spaţiul Schengen în anul 2011 în cazul de faţă sarcinile si responsabilităţile specifice Poliţiei Române cu privire la securitatea persoanelor şi a bunurilor, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi menţinerea ordinii publice, de azi, 1 aprilie ora 07:00 (ora României), va demara o acţiune simultană, în Bihor şi Hajdu Bihar din Ungaria.

Poliţiştii vor derula acţiunea pe mai multe paliere întrucât este vizată siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier, prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar şi combaterea migraţiei ilegale, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, a infracţionalităţii stradale, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii etc.

Frontierele păzite

Poliţiştii din judeţul nostru şi colegii lor de la Căpitănia de poliţie Hajdu Bihar Ungaria vor astfel să combată împreună criminalitatea transfrontalieră, după aderarea României la spaţiul Schengen, astfel încât, frontierele, care vor fi deschise circulaţiei, să devină porţi închise în faţa criminalităţii.

Concret, de azi, de la ora 7:00, în judeţ şi la punctele de trecere a frontierei româno-maghiare cu patrule mixte, interinstituţionale, vor putea fi văzuţi „în stradă” poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere, cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului Criminalistic şi poliţiştii de ordine publică de la Poliţia Municipiului Oradea, de la Postul de Poliţie Borş, de la poliţiile orăşeneşti Săcueni şi Valea lui Mihai şi de la Poliţia Municipiului Marghita, iar omologii poliţiştilor bihoreni din Ungaria (cu aceleaşi atribuţiuni de serviciu) vor acţiona concomitent, de cealaltă parte a graniţei.

La acţiunea oamenilor legii ce se va derula până în 6 aprilie vor fi implicaţi şi poliţiştii de frontieră bihoreni, dar şi jandarmi bihoreni, poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, reprezentanţi ai Serviciului pentru Imigrări, Gărzii Financiare, Registrului Auto Român, Autorităţii Rutiere Române, Secţiei Drumuri Naţionale, Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi ai Gărzii Naţionale de Mediu Bihor, urmând ca reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţiuni similare din judeţul Hajdu Bihar – Ungaria, să acţioneze alături de poliţiştii maghiari, pe raza acestora de competenţă.

O.Ş.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !