Miss Politică şi Mister Jurnalist

1Comentariu
Miss Politică şi Mister Jurnalist
ORADEA – Obişnuit cu lumina reflectoarelor, dezinvoltul Rézmuvës Robért, cameraman la Transilvania TV, s-a impus lejer ca Mister Boboc al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din Oradea.  Bal la Facultatea Stiinte Politice si Jurnalism II 20.12.2006 Bal la Facultatea Stiinte Politice si Jurnalism III 20.12.2006 Bal la Facultatea Stiinte Politice si Jurnalism IV 20.12.2006 Bal la Facultatea Stiinte Politice si Jurnalism V 20.12.2006

Însă titlul de Miss Boboc al Facultăţii bivalente i-a revenit Ancăi Culic, studentă la Ştiinţe Politice. Tânăra candidată şi-a atras simpatia juriului şi tinerilor adunaţi miecuri seară la discoteca No Problem atât prin ţinuta ei cât şi prin euritmia şi calităţile vocale dovedite la proba de karaoke prin interpretarea hitului „We will rock you” (Queen).

Totodată, în timp ce colegii ei n-au reuşit să-l numească pe ministrul de Externe sau pe unul din vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Bihor, Anca, studentă şi la Ştiinţe Economice, a reuşit să ne convingă de ce a optat pentru studiul politicii: „Deocamdată la noi e prea mult politicianism şi mai puţină politică. În ţările cu democraţie avansată, precum Suedia, Anglia şi altele, majoritatea politicienilor sunt respectaţi de oameni pentru efortul şi priceperea lor. Sper ca tânăra generaţie de politicieni să schimbe lucrurile şi în România. Dealtfel, am concurat tocmai pentru a mă obişnui cu atmosfera competiţională, specifică şi confruntărilor politice. Mă bucur că am reuşit.”

Parcă pentru a sublinia cele de mai sus, organizatorii au inserat în testul de cunoştinţe şi întrebări de genul: ce meserii au propulsat politicienii bihoreni în fruntea judeţului sau în Camera Deputaţilor? Din răspunsuri evidenţiindu-se cele de depanator, strungar sau frigotehnist, cu aluzii străvezii la Kiss, Ghilea sau Sârb.

Iar fiindcă, după cum a observat o altă boboacă, „Ziariştii sunt cu papagalul iar politicienii cu caşcavalul”, seria glumelor incomode a fost completată de „Bihorel” în persoană, care i-a invitat de la microfon pe studenţii de la jurnalism să-şi caute subiecte chiar în curtea Oxfordelului, pe capul căruia ar fi atât Curtea de Conturi cât şi DNA-ul…

În stilul său inconfundabil, Mircea Chirilă i-a mai făcut un elogiu „Hărvărdelului” nostru, apreciat ca „o universitate indiscutabil valoroasă, dat fiind valoarea terenului de sub clădiri…”

În replică, la final, tot cu zâmbetul pe buze, decanul Lia Pop a invocat o anumită „constantă de adevăr 1/4” cu care e bine să fie înmulţite simpaticele premii asumate de Bihorel. Iar aliaţii din sală ai decanului au parodiat recentul scandal provocat în Parlament de Vadim&co., străduindu-se să bruieze discursul lui Bihorel cu strigăte şi bannere cu „Jos musteaţa!”. În ton cu ridiculizarea lui Vadim a fost şi prezentarea de modă cu două-trei blăniţe gen „cămăşi de forţă”, care au pus şi mai bine în valoare celelalte creaţii feminine ale Amaliei Judea. Spectacolul coordonat de profesoara Simona Gal a mai fost pigmentat de interpretele Antoaneta Alexoaie, Anca Căuş (Shakira de Bihor), de fraţii Nemeş de la clubul de dans Stephany şi de Ansamblul Bihorul.

Dând „sare şi piper” spectacolului prin aportul prezentatoarei cu adevărat Crăciuniţă şi a maestrului de ceremonii Bihorel, săptămânalul Bihoreanul s-a impus printre sponsorii evenimentului în timp ce parteneri media au ţinut să fie Realitatea Bihoreană şi Jurnalul Bihorean.

Reprezentanţii politcienilor în juriu, conservatorul Octavian Bara şi social-democratul Claudiu Pop, au răbdat cu stoicism înţepăturile la adresa confraţilor, iar la final le-AU au asigurat câştigătorilor o cină aparte.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor