Miss Tabără 2007, premiată de J.b.

Miss Tabără 2007, premiată de J.b.
ORADEA - Verdeş Lavinia este elevă la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”. Începând cu următorul an şcolar, va intra în clasa a IV-a.

Mama ei a înscris-o la promoţia lansată de Jurnal bihorean, „Eşti cel mai bun elev”, pentru că micuţa se află printre cei mai buni elevi din judeţ, obţinând, în toţi cei trei ani de şcoală, numai calificative FB (foarte bine).

Recent, Lavinia s-a întors de la Poiana Pinului, unde a avut loc faza naţională a Concursului de matematică aplicată „Cangurul”. Echipa orădeană, formată din cinci elevi, s-a clasat pe locul 5 pe ţară. În cadrul aceluiaşi eveniment, s-au organizat şi alte concursuri, iar Lavinia a fost aleasă Miss Tabără 2007, a primit Premiul I la Concursul de matematică, proba de viteză, Premiul II la şah şi tot Premiul II la pictură, creaţie vestimentară. „Au fost unele probe mai grele, altele mai uşoare. Cel mai mult mi-a plăcut proba de baraj. Mi-au plăcut şi probele de şah şi de ceramică. Am făcut vase şi diferite forme din lut”, relatează Lavinia.

„Îmi place să calculez”

Pe lângă „Cangurul”, eleva a participat şi la concursuri precum „Olimpicii cunoaşterii”, unde a obţinut punctaj maxim, sau „Smart”, unde a luat menţiune. „Matematica e materia mea preferată, îmi place să calculez şi îmi place logica”. Întrebată de ce a ales să participe la toate aceste concursuri, Lavinia mărturiseşte: „Îmi place să văd unde mă situez între alţi copii de vârsta mea”. Astfel că fetiţa nu se limitează doar la materiile învăţate la şcoală.

În afara orelor îndrăgite, Lavinia practică gimnastica ritmică, participând la numeroase concursuri în ţară şi chiar şi în străinătate. „În august va participa la Campionatul Naţional de la Bucureşti, la categoria ei de vârstă”, precizează mama fetiţei, Viorica Verdeş. Pentru Lavinia, o mare sursă de inspiraţie este Dorina Roman, institutoarea ei, căreia vrea să îi urmeze exemplul. „Vreau să mă fac şi eu învăţătoare şi să le predau copiilor, să înveţe şi ei la fel de bine ca mine”, încheie premianta.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase