„Mistreaţiada” lui Ţiriac

„Mistreaţiada” lui Ţiriac
Ca la fiecare început de an, pe 14 ianuarie 2007 s-a consumat o nouă mega-vânătoare pe fondul de la Balc gestionat de Ion Ţiriac.

Cei 46 de vânători au reuşit să doboare, peste sută de mistreţi, mai puţini faţă anii trecuţi.
Cu toţii s-au arătat totuşi mulţumiţi de pradă şi au declarat că partida de vânătoare organizată de Ion Ţiriac este cea mai bună din Europa.
De asemenea, mulţi dintre oamenii e afaceri invitaţi s-au declarat interesaţi să revină în România şi să investească în afaceri în ţara noastră.
La partida de vânătoare organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac au participat peste 30 de personalităţi marcante, printre care şi Wolfgang Porsche, proprietarul concernului cu acelaşi nume, preşedintele Chrysler, fostul mare fotbalist german Klaus Fischer, prinţul Dimitrie Sturdza, precum şi fostul premier Petre Roman.
Ion Ţiriac a ţinut să-şi întâmpine oaspeţii în straie de cioban. Omul de afaceri le-a amintit invitaţilor regulile care trebuie respectate cu sfinţenie la vânătoare. Odată instructajul făcut, vânătorii s-au urcat în maşinile de teren şi au plecat spre locurile stabilite.
După primul succes, oaspeţii s-au aşezat la masă. Bucătarii au gătit bucate alese, iar invitaţii s-au delectat cu ciorba românească de fasole şi cu tocăniţă de mistreţ.

La Balc a fost prezent şi comisarul Gheorghe Sava, şeful Biroului de Arme, Explozibil şi Muniţii din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţului Bihor, care a declarat că nu a fost în calitate de invitat, ci pentru a se asigura că totul decurge bine şi legal.

Cu acea ocazie, directorul AJVPS Bihor, Ioan Silaghi, a precizat că nu există o reastricţie cu privira la cota de recoltă în ţarcuri private, cum este cel deţinut Ion Ţiriac în Bihor. Ioan Silaghi a apreciat însă că ceea ce s-a întâmplat la Balc nu a fost o vânătoare sportivă ci o recoltă de vânat.

„Nu e o vânătoare atunci când vânatul nu are şansa să se apere. Pe de altă parte, vin la noi şi cetăţeni străini care vor să-şi testeze calităţile de vânător căutând sălbăticiunea, nu încolţind-o într-un ţarc. Doar oamenii de afaceri, cu mulţi bani, preferă tirul în ţarcurile de vânătoare. Aceştia nu sunt însă vânători în adevăratul sens al cuvântului ci doar caută ocazii de a încheia afaceri mari.”, a mai spus şeful vânătorilor şi pescarilor sportivi din Bihor.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase