Mişună hoţii în magazine

1Comentariu
Mişună hoţii în magazine
Poliţiştii bihoreni au continuat marţi acţiunile desfăşurate pe raza municipiului pentru liniştea publică

În cadrul acţiunilor poliţieneşti de marţi au fost legitimate 276 de persoane, au fost controlaţi 17 paznici şi au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 5.490 lei. Poliţiştii aduc totodată în atenţia orădenilor câteva recomandări preventive, pentru a se proteja de hoţii din diverse magazine. În magazinele cu autoservire trebuie amenajat un colţ cu rafturi, unde vor fi lăsate bagajele voluminoase ale clienţilor, care vor fi supravegheate de un angajat! Persoanele care hoinăresc prin magazin în mod dezinteresat şi urmăresc doar vigilenţa celor care supraveghează trebuie să dea de gândit!

Personalul trebuie să fie vigilent

Atenţie sporită trebuie acordată persoanelor care pot avea sub vestimentaţie buzunare special confecţionate pentru a ascunde diverse produse! În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă. Raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică, trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise! Înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unui hoţ să rămână înăuntru! La magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopţii se va face printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nici o formă accesul clienţilor în magazin! Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii necunoscuţilor! Nu de puţine ori autorii unor astfel de fapte au profitat de neglijenţa gestionarilor sau a angajaţilor în asigurarea securităţii valorilor deţinute, existând cazuri când nu s-a acţionat sistemul de alarmare la plecarea din firmă sau nu au fost asigurate cu pază bunurile societăţii. Pe timpul nopţii, magazinele trebuie să fie prevăzute cu alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje. Totodată, trebuie avută în vedere selectarea cu grijă a personalului, ştiut fiind faptul că nu de puţine ori infractorii nu acţionează la întâmplare, ci cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea!

Alexandra Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor