Mită prin Poştă

Mită prin Poştă
Deva – Doi funcţionari ai Administraţiei Naţionale a Drumurilor – Arad au fost prinşi în flagrant de poliţiştii hunedoreni, în timp ce ridicau de la Oficiul Poştal 1, din Arad, o mie de lei, sumă pretinsă de aceştia administratorului unei societăţi comerciale din Hunedoara, pentru a-l „scuti” de plata unei amenzi de 8.200 lei.

Şoferul administratorului hunedorean a fost oprit în trafic de angajaţii Administraţiei Naţionale a Drumurilor – Arad (AND), în Arad.

Acesta transporta un profil metalic ce depăşea gabaritul maxim admis. Astfel, urma să primească o amendă de 8.200 de lei. Pentru a nu-i aplica amenda, funcţionarul AND Arad a cerut administratorului 1.500 lei, spunându-i că vrea ca banii să fie transferaţi on-line la Oficiul Poştal 1 Arad, în aceeaşi zi. În cazul în care nu primea banii, funcţionarul a ameninţat că, următoarea zi, va întocmi procesul verbal de sancţionare. În urma negocierilor, purtate prin telefon, cu hunedoreanul, funcţionarul a fost de acord ca 1.000 lei să îi fie transferaţi, iar restul de bani să-i primească ulterior.

„Am fost anunţaţi de administrator, iar ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Birourile Hunedoara, Arad şi Timiş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au supravegheat oficiul poştal, unde în jurul orei 19.00, au apărut bărbaţii, îmbrăcaţi în uniforme AND. Cei doi au ridicat banii şi au fost reţinuţi la ieşirea din oficiu”, declară şeful Biroului Anticorupţie Hunedoara, subcomisarul Virgil Suba. Cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă, însă instanţa a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase