Miting anti-Băsescu în Capitală

2Comentarii
Miting anti-Băsescu în Capitală
BUCUREŞTI – Asociaţia non-guvernamentală Tineri pentru Tineri a organizat un miting de amploare pentru demiterea preşedintelui suspendat. La acţiune participă simpatizanţi ai PSD, PRM, PNL şi PC.

La mitingul anti-Băsescu a participat şi Corneliu Vadim Tudor, care a ţinut un discurs împotriva preşedintelui suspendat. “Azi este una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, Înălţarea lui Iisus Hristos. În urmă cu câteva ore, noi, reprezentanţii PRM am depus frumoase coroane de flori cu mătase tricoloră la mormântul eroului necunoscut din Parcul Carol.

 

Se afla acolo şi preşedintele interimar, Nicolae Văcăroiu”, a spus acesta, îndemnând românii să facă o comparaţie între Văcăroiu şi Băsescu. În opinia acestuia, Văcăroiu este “echilibrat, matur şi bun profesionist”, în timp ce Băsescu este “năzdrăvan”, adică “ne-zdravăn”.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, prezent la miting i-a îndemnat pe cei veniţi să voteze pentru a da României o nouă şansă şi i-a mai asigurat că voturile lor de pe 19 mai contează. “Nu este un vot doar pentru Traian Băsescu care trebuie să plece, pentru că nu ne trebuie un preşedinte care să ne învrăjbească. Avem nevoie de un preşedinte care să spună care este direcţia bună pentru ţară. Pe 19 mai avem de ales între corupţie şi scandal şi linişte şi stabilitate”, a spus Mircea Geoană.

Geoană le-a spus simpatizanţilor să nu se lase intoxicaţi de sondajele mincinoase. “S-a ales praful de ceea ce a făcut Băsescu până acum. A venit clipa să ne întoarcem la problemele importante ale României. Nu există altceva care a adunat împreună toate partidele decât dragostea de democraţie. Avem şansa să avem, în sfârşit, România pe care ne-o dorim, numai prin unire şi nu prin dezbinare putem realiza acest lucru”, a spus în finalul discursului său liderul PSD.

Ion Iliescu a vorbit şi el celor prezenţi la miting numindu-l pe Băsescu un fel de Ceauşescu doi. “El a îndrăznit în ultimele zile să adreseze injurii Revoluţiei române, a uitat că este beneficiarul, profitorul Revoluţiei. Cei doi ani şi jumătate de mandat l-au arătat ca pe un om care foloseşte arbitrariul. Prin comportamentul său a devenit factorul perturbator care a periclitat activitatea Guvernului. Un astfel de om nu poate fi garantul Constituţiei. 19 mai este un examen pentru democraţia românească”, a spus Ion Iliescu în discursul său.

Jandarmeria apreciază că, la ora începerii mitingului organizat în Bucureşti de partidele care susţin demiterea lui Traian Băsescu, în faţa Academiei Militare erau adunate circa 4.000-4.500 de persoane, venite din toată ţara.

Autobuze cu număr de Timiş, Sibiu, Galaţi, Buzău, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi sau Bacău stau în preajma Academiei Militare, unde în piaţă s-au adunat simparizanţii şi membri ai PRM, PSD, PC şi tineri liberali. PSD-ul domină platoul din faţa Academiei Militare, militanţii acestei formaţiuni putând fi uşor de recunoscut după tricourile roşii, cu inscripţia “Spune DA şi spune-i PA”. PRM-iştii sunt îmbrăcaţi în tricouri albe, cu sigle şi inscripţii imprimate pe care apare ştampila de vot cu “DA”.

Mitingul de astăzi este ultimul din seria acţiunilor menite să convingă populaţia să voteze pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor