Mitropolia Banatului – peste 4,6 milioane lei pentru acțiuni filantropice în 2018

De Adrian Panduru
Mitropolia Banatului – peste 4,6 milioane lei pentru acțiuni filantropice în 2018
© foto: Arhiepiscopia Timișoarei
Milioane de lei au investit reprezentanții Mitropoliei Banatului în acțiuni sociale, în anul 2018, de la construcția unei case pentru o familie cu șapte copii, la asigurarea de îmbrăcăminte și mâncare pentru oameni ai străzii, consultații medicale în localități izolate și alte acțiuni filantropice.

La centrul eparhial s-a desfășurat sâmbătă, 19 ianuarie, Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Timișoarei, unde au fost analizate rapoartele de activitate pe 2018, iar, pe de altă parte, au fost discutate și propuse proiecte care se doresc a fi realizate în acest an.

În ceea ce privește acțiunile filantropice, programele desfășurate anul trecut de Mitropolia Banatului au cuprins 13.725 de persoane, iar totalul investițiilor făcute în domeniul asistenței sociale de Centrul eparhial, împreună cu parohiile și ONG-urile a ajuns la 4.644.620 lei.

„Raportul general privind activitatea Sectorului Social-Filantropic și Misionar în anul 2018 a enumerat și evidențiat activitățile desfășurate în domeniul protecției drepturilor copilului, a persoanelor du dizabilități, a persoanelor seropozitive, a sprijinirii persoanelor vârstnice fără aparținători, a familiilor cu risc social ridicat, precum și în domeniul asistenței religioase din spitale, armată, penitenciar, case de copii și servicii rezidențiale pentru vârstnici. Între acestea s-au evidențiat achiziționarea și donarea unei casei cu trei camere, bucătărie și baie cu toate dotările necesare pentru o familie cu 7 copii în localitatea Satchinez, parteneriatul cu Spitalul Militar Timișoara în ceea ce privește organizarea caravanelor medicale în localitățile izolate sau îndepărtate, achiziția de echipamente medicale pentru proiectul de telemedicine, dedicate satelor izolate”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !