Mizeria amendată de Primărie

3Comentarii
Mizeria amendată de Primărie
ORADEA – Acţiunile de îmbunătăţire a stării de curăţenie a oraşului sunt în continuă derulare. Inspectorii de teren depistează şi sesizează zilnic nereguli în ceea ce priveşte salubritatea oraşului, utilităţile, ordinea publică şi disciplina în construcţii.

„Primăria municipiului Oradea a determinat operatorul de salubritate RER Ecologic Service să îşi intensifice eforturile pentru asigurarea curăţeniei oraşului. S-a realizat curăţarea arterei rutiere dintre Vama Borş şi municipiul Oradea, aceasta urmând a fi întreţinută permanent de acum înainte. S-au ridicat zilnic de acolo cel puţin două remorci de pet-uri şi alte deşeuri”, a declarat Orlando Balaş, consilier pe probleme de mediu al Primarului municipiului Oradea.

Orădenii pot transmite fotografii cu depozitări ilegale de gunoi, construcţii ilegale, maşini abandonate ori parcate pe spaţii verzi, la adresa de e-mail oradeacurata@yahoo.com, pentru a veni în sprijinul inspectorilor curăţeniei.

Amenzi pentru nereguli

Primăria a stabilit amenzile pentru cei care nu respectă normele de curăţenie în oraş.

Astfel, depozitarea pe străzi, trotuare, parcuri, grădini publice, terenuri virane şi pieţe a mărfurilor, ambalajelor, materialelor de construcţie, schelelor, molozului, pământului rezultat din săpături, a materialelor în vrac, fără aprobarea Primăriei şi fără plata taxelor stabilite pentru ocuparea domeniului public, se sancţionează cu amenzi de la 300-500 lei pentru persoane fizice şi 1000-1.500 lei pentru persoane juridice.

Pentru degradarea sau murdărirea statuilor sau grupurilor statuare, a monumentelor şi mobilierului urban, amenzile sunt între 500-1000 lei. Păstrarea diferitelor tipuri de ambalaje, containere, boxpaleţi, cutii cu marfă sau cutii goale pe trotuare, pe carosabilul străzilor sau pe zonele verzi se sancţionează de la 300 la 500 lei pentru persoane fizice şi 1000 la 1.500 lei pentru persoane juridice.

Circulaţia şi parcarea autovehiculelor şi a altor mijloace de transport pe spaţiile verzi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 200-400 lei pentru persoane fizice, în timp ce persoanele juridice pot plăti între 600-1000 lei.
Carmen Brehoi3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor