Mizerie la Piaţa din Ştei?

Îngrijitorul grupurilor de serviciu din Piaţa Ştei nu cunoaşte regulile de dezinfecţie curentă.

Piaţa din Ştei e un loc periculos din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare. Cel puţin aşa reiese din concluziile unui control al inspectorilor sanitari care s-a încheiat cu amenzi şi termene de remediere a deficienţelor.

Inspectorii sanitari de la Departamentul de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor au constatat „o serie de deficienţe” la Piaţa Agroalimentară din Ştei. „Curăţenie precară, nemenţinută a platoului pieţei, absenţa plaselor de protecţie contra insectelor la ferestrele halei cu lactate” i-au nemulţumit pe inspectorii sanitari.

Amenzi

Aceştia au mai constatat că apele uzate de la jgheabul de spălat legumele şi fructele se face direct pe sol iar containerele pentru deşeuri menajere din piaţă nu sunt suficiente şi nici amplasate în locuri corespunzătoare.

Grav este şi faptul că îngrijitorul de curăţenie din piaţă nu are idee despre regulile de dezinfecţie curentă al toaletelor din piaţă.

În afara halei de lactate şi a standurilor cu legume şi fructe, inspectorii sanitari au verificat şi magazinele alimentare şi cele de tip fast-food din piaţă.

La sfârşitul controlului, inspectorii sanitari au dat amenzi de 2.500 lei mai multor persoane responsabile de neregulile descoperite şi au dat termene pentru remedierea deficienţelor.

Otilia Şandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !