Moarte cu salvarea

Reactualizat la:
Moarte cu salvarea
O femeie din Giurgiu a murit miercuri, din cauza unui infarct provocat de o insuficienţă respiratorie, în condiţiile în care ambulanţa a ajuns prea târziu la domiciliul pacientei şi nici nu era dotată corespunzător, iar cadrele medicale nu au reuşit să acorde primul ajutor.

Directorul SMURD a explicat că toate cadrele medicale implicate în acest caz vor fi sancţionate prin retragerea treptelor de salarizare pe o perioadă de trei luni, iar directorul Serviciului de Ambulanţă din Giurgiu va fi schimbat din funcţie.

“După ce famila pacientei a sunat în repetate la Serviciul de Ambulanţă, medicul aşa-zis de gardă a trimis la domiciliul femeii o ambulanţă cu o asistentă care s-a dus cu mâna goală, fără trusa medicală şi fără echipamentul necesar unui cadru medical pentru a acorda primul ajutor”, a precizat subsecretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, asistenta trebuia să aibă în dotare minimul necesar de oxigen, un defibrilator care să-i permită să efectueze manevra de resuscitare a pacientei.

Raed Arafat a explicat că Serviciul de Ambulanţă Giurgiu a preluat cazul după mai multe insistenţe ale familiei, pentru că un pacient dispneic, care suferă de insuficienţă respiratorie, aflat la o vârstă înaintată reprezintă o urgenţă de gradul zero. “Nu contează că are 75 sau 80 de ani, vârsta este irelevantă, dacă medicii sunt competenţi viaţa unui bătrân cu diverse afecţiuni poate fi prelungită chiar şi cu câţiva ani”, a adăugat Arafat.

Mai mult, Arafat a precizat că medicul care trebuia să fie de gardă plecase de la serviciu înainte de a veni doctorul care trebuia să-l înlocuiască.

Ministrul Sănătăţii a stabilit ca după acest incident, serviciile de ambulanţă să lucreze după reguli stricte. “Dacă îi obligăm să lucreze ca la armată, atunci probabil vor fi mai responsabili, mai atenţi cu ceea ce au de făcut la serviciu, adică vor ştii ceea ce îi aşteaptă”, a spus Eugen Nicolăescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase