Moartea Patriarhului ridică întrebări

8Comentarii
Moartea Patriarhului ridică întrebări
BUCURESTI – Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a dispus o anchetă administrativă la Clinica de Chirurgie şi Transplant Renal Fundeni, în cazul morţii Patriarhului Teoctist. Comisia va analiza împrejurările în care a fost operat părintele.

Şi Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul morţii Patriarhului Teoctist. Doctorul Ionel Sinescu, cel care l-a operat pe Prea Fericitul Părinte, va fi anchetat chiar de colegii săi.

Ionel Sinescu este membru titular în Consiliul Municipal al Colegiului Medicilor din Bucureşti din 2003, dar şi reprezentantul medicilor bucureşteni în Colegiul Naţional al Medicilor. Aşadar, ancheta privind condiţiile în care a fost operat Patriarhul va fi făcută chiar de colegii doctorului Sinescu.

Comisia de disciplină le va cere doctorilor de la Spitalul Fundeni, care l-au operat pe Patriarhul Teoctist, toate documentele medicale pe care aceştia le-au întocmit pentru operaţie, iar evaluarea lor va fi inclusă în ordinea de zi a primei şedinţe de lucru. Toţi cei care au participat la operaţie vor fi audiaţi şi li se vor cere detalii despre procedurile folosite în timpul intervenţiei.

Presa a relatat şi astăzi despre modul în care a fost realizată operaţia Patriarhului. Cotidianul Ziua publică declaraţiile făcute de şoferul Patriarhului. Acesta susţine că moartea părintelui a fost anunţată în jurul orei 15, adică cu două ore mai devreme decât anunţul oficial. La rândul lor, jurnaliştii de la Gardianul cred că ar trebui făcută autopsia, întrucât legea prevede acest lucru la toate decesele survenite în spital, iar cel care ar trebui să ceară autopsia este medicul care a semnat certificatul de deces.

“Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor s-a autosesizat referitor la procedura de internare şi protocolul post-operator în cazul intervenţiei chirurgicale a Patriarhului Teoctist. Noi întreprindem deja demersurile pentru a obţine documentele oficiale. Concluziile le vom trage în două, trei săptămâni, în prima şedinţă de lucru”, a declarat Ion Lascăr, preşedintele Comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor.

Medicul Ionel Sinescu susţine că înainte de intervenţia chirurgicală medicii i-au făcut patriarhului toate analizele şi pe baza acestora au luat decizia de a-l opera.

“Operaţia a decurs bine, la ora 10 s-a terminat. La 10.30 era deja treaz la terapie intensivă. Începând de la ora 12.00 s-au manifestat tulburări din partea inimii. A făcut stop cardiac de mai multe ori, a fost resuscitat de mai multe ori, a răspuns bine după care a făcut stop cardiac la 16:30”, a explicat Ionel Sinescu.

Înainte de operaţie, patriarhul Teoctist a fost consultat şi de un medic cardiolog deoarece de mai mult timp avea probleme cu inima.

Nicolae Ursea, medicul personal al Patriarhului Teoctist, îi acuză pe medicii de la Fundeni şi susţine că aceştia nu ar fi trebuit să-l opereze. În plus, medicul Ursea a declarat pentru ziarul Ziua că nimeni nu i-a cerut părerea în ceea ce priveşte starea de sănătate a patriarhului.

“Trebuia să organizeze un consult medical de specialişti, eu eram împortivă, el era în plină infecţie urinară. Trebuia tratată infecţia şi după aceea trebuia operat. I-am dat telefon lui Sinescu luni şi l-am întrebat dacă Patriarhul a fost operat. Mi-a spus că nu l-a operat. Dar era operat şi era şi mort”, a declarat Nicolae Ursea.

Conducerea Spitalului Fundeni va cere în aceste zile Bisericii Ortodoxe Române lămuriri în legătură cu aparţinătorii Patriarhului deoarece legea prevede că aceştia pot cere explicaţii în legătură cu moartea unui pacient.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor