Mobinvest Oradea, administrată special

1Comentariu
Mobinvest Oradea, administrată special
ORADEA - Firma de brokeraj Mobinvest Oradea a intrat sub supravegherea unui administrator special, printr-o decizie a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar directorul general şi reprezentantul compartimentului de control au fost suspendaţi pentru o perioadă de trei ani, respectiv doi ani.

CNVM l-a sancţionat pe directorul general al Mobinvest, Gavril Avram, care ocupă şi funcţia de reprezentant al compartimentului de control intern, cu o amendă în valoare de 10.000 lei şi i-a interzis, pentru o perioadă de trei ani, să desfăşoare activităţi sau servicii de investiţii financiare. Totodată, comisia l-a amendat cu 5.000 lei pe Ioan Tripon, alt reprezentant al compartamentului de control intern, şi l-a suspendat doi ani.

Comisia a suspendat, vineri, activitatea firmei de brokeraj pentru încă două săptămâni, începând de luni, 18 august. Activitatea Mobinvest a fost întreruptă de către CNVM şi în perioada 7 iulie – 6 august, în urma unui control.

În urma controlului, CNVM a identificat operaţiuni care nu au fost raportate, precum şi decontări de tranzacţii de cumpărare şi retrageri din contul unor clienţi care aveau debite, neavând acordul acestora. Mai mult, Mobinvest nu a notificat persoana desemnată drept ofiţer de conformitate şi a utilizat fondurile clienţilor pentru constituirea de depozite la termen.


Manipulare

În luna martie a anului trecut, Mobinvest a fost implicată într-un caz de manipulare a pieţei de capital, prin majorarea artificială a preţului acţiunilor producătorului de îngrăşăminte Amonil Slobozia. Pentru această operaţiune, firma a fost amendată cu 1,1 milioane lei de către CNVM.

Pe perioada aplicării administrării speciale se suspendă dreptul de vot al acţionarilor, în ceea ce priveşte numirea şi revocarea administratorilor, dreptul la dividende al acţionarilor, activitatea consiliului de administraţie şi a auditorilor interni, precum şi dreptul la remunerare al acestora, arată sursa citată.
Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor