Modă pe Criş – terasele peste apă

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
26Comentarii
Modă pe Criş – terasele peste apă
Terasă în oglindă. După ce Lotus şi-a tras terasă peste casa pompelor, patronul de la Crinul Alb îşi extinde, şi el, localul peste albia Crişului.

Contestată de o parte a ecologiştilor orădeni din cauza vegetaţiei sacrificate pe altarul betoanelor, amenajarea terasei restaurantului Crinul alb a ajuns în faza lucrărilor în vadul apei.

Conform Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, firma care deţine restaurantul a închiriat terenul ocupat de viitoarea construcţie. „Restaurantul Crinul Alb, cu denumire persoană juridică Sernov SRL, are contract (16562/25.11.2015) de închiriere albie minoră pe un perimetru de 1550 mp”.

ABA Crişuri a eliberat anul trecut, în septembrie, avizul de amplasament „pentru extindere sală de consumaţie a restaurantului Crinul Alb, cu terase pe malul râului Crisul Repede. Extinderea constă în: realizare terasă cu regim de înălțime P+I, realizarea unui corp de legătură între restaurantul existent şi noua construcţie, structură metalică cu placă din beton armat, infrastructură alcătuită din 3 pile din beton armat dispuse în albie. Avizul de amplasament are valabilitate pe durata extinderii dar nu mai mult de 24 de luni de la data începerii lucrarilor”.

terasa crinul alb oradea (2)

Astfel, conform planşelor pe care ni le-a oferit beneficiarul, terasa restaurantului se va retrage de pe trotuar şi va fi amenajată pe două nivele suspendate deasupra Crişului. Trecerea pietonilor şi bicicliştilor de pe malul Crişului spre Podul Dacia ar trebui să fie posibilă pe sub construcţie.

Proiectul de arhitectură a fost făcut de firma Art Gothic, aparţinând arhitectului Vlad Sturz Popescu iar constructor este Abed Nego SRL. Conform panoului informativ, lucrările au început în septembrie şi termenul de execuţie este de 18 luni.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor