Moda pe scurt, un cockteil de stil si culoare

3Comentarii
Moda pe scurt, un cockteil de stil si culoare
Festivalul Moda pe scurt a avut de toate: colecţii haute- a-porte pentru sezonul toamnă-iarnă 2010-2011, colecţii pret-a-porter formată din rochii de cockteil, dar şi rochii de seară şi rochii de mireasă.

Au fost colecţii realizate din materiale pictate, cu desene unicat, dar au fost şi colecţii destinate copiilor, dar şi căţeilor. A fost prezentată chiar şi o colecţie din materiale reciclabile. Evenimentul a făcut parte din săptămâna dedicată spectacolului stradal grupat sub titulatura Teatru scurt. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia D’ART, condusă de Olimpia Urdea, colecţiile au fost realizate ca lucrări de diplomă şi au fost coordonate de Amalia Judea, iar manechinele au aparţinut Agenţiei Gratziela Models, dar au fost şi voluntare de la Colegiul Traian Vuia.Moda pe scurt a fost încă un prilej pentru ca tinerii designeri locali, absolvenţi ai Facultăţii de Arte Vizuale, să mai iasă o dată la rampă, dar şi pentru designerii consacraţi să surprindă din nou cu colecţiile lor.

De la Armonia la L’egoiste

Colecţia Armonia este rezultatul unei burse de care designerul Alexandra Marin a beneficiat în Grecia. Alexandra s-a inspirat din arta Greciei Antice care este o „genială îmbinare de arhitectură cu sculptura de o sublimă simplitate”. Mesajul pe care designerul a vrut să-l transmită este acela că „frumuseţea constă în natural, simplitate, echilibru, că acestea există încă printre noi şi trebuie descoperite”.

Pentru L’egoiste, designerul Zsolt Popa s-a inspirat din atmosfera anilor 40 , din filmul „Noire”, din Hitchcock. Colecţia se adresează femeilor care au curajul să-şi etalezeatuurile fizice, iar ţinutele sunt completate de accesorii gândite şi confecţionate potrivit fiecărei piese, într-o notă de dualism dată de inoxul rece şi rafinamentul dantelei.

Autumn în down town

Designerul Diana Barbur Ioniţă a surprins cu două colecţii cu adevărat remarcabile prezentate în cele două zile ale festivalului.În cadrul prezentării care a avut loc sub cupola Pasajului Vulturul Negru, Diana s-a adresat femeilor tinere cu Autumn în down town. Imprimeurile colecţii sunt unicat realizate printr-o tehnică nouă, cromatica a fost florală. Colecţia provoacă prin materialitate şi simplitate. De altfel, designerii orădeni apelează adesea la tehnica prelucrării materialelor, care dau o notă de unicitate pieselor vestimentare. În cea de-a doua zi a festivalului, Diana Barbur Ioniţa a venit în faţa micuţilor din Orăşelul Copiilor cu o colecţie jucăuşă adresată celor mici. Este un domeniu pe care designerii par să-l ocolească, dar pe care Diana Barbur l-a atacat cu impetuozitatea şi forţa dată de dragostea pe care o poartă copiilor ei. Rezultatul: hăinuţe pe care orice copil le-ar dori şi pe care mamele nu ar putea rezista tentaţiei de a le achiziţiona pentru prichindeii lor.

Dor by Cristina Breteanu

Fără doar şi poate, designerul Cristina Breteanu se poate prezenta cu succes oriunde cu colecţia Dor inspirată din piese vestimentare ale portului popular românesc. Colecţia este una fantezistă cu câteva componente purtabile. Predomină tradiţionalul alb, iar elementele decorative sunt în contrast, negre, roşii domolite de nuanţe solare de oranj şi auriu. Detaliile ornamentale sunt transpuneri ale elementelor decorative din tradiţia diferitelşor zone ale ţării, fiind lucrate manual.

Csilla Ciurciu: Beauty Line

Rochiile din colecţia semnată Csilla Ciurciu cuceresc prin eleganţa simplităţii liniilor şi complexitatea detaliilor. Colecţia se adresează doamnelor şi domnişoarelor cu gusturi rafinate, cu un stil bine conturat, cărora le place eleganţa şi simplitatea.Gama cromatică a colecţiei Beauty Line este una pastelată, predominând tonurile de violet, argintiu, crem şi negru. Colecţia este caracterizată de conduita unor linii pure care conturează silueta. Un accent deosebit este acordat detaliilor lucrate manual. Rochiile sunt accsorizate cu perle, ştrasuri şi flori lucrate manual.Beauty Line este realizată într-un stil din ce în ce mai bine conturat: stilul Csilla Ciurciu.

Veronica Bursaşiu

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor