Modalităţi de efectuare a transferului de exploataţie

Modalităţi de efectuare a transferului de exploataţie
În cazul în care fermierii decid să realizeze transferuri de exploataţie este important de ştiut că acest proces trebuie să se deruleze cu respectarea unor norme în vigoare, pentru a nu pierde subvenţiile APIA.

Astfel, conform normelor în vigoare transferul de angajament poate fi total sau parţial, cu excepţia măsurii 15 -Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor, pentru care transferul poate fi doar total.

În cazul transferului de exploataţie, transferul de angajament este total şi este notificat la APIA de către beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală în termen de maximum 15 zile de la data efectuării transferului.

De asemenea, transferul de exploataţie se poate realiza oricând pe parcursul anului de cerere, până la emiterea primei decizii de plată. Pe parcursul unui an de cerere de plată se poate efectua un singur transfer pentru aceeaşi exploataţie. În schimb, transferul de angajament se poate face numai în perioada de depunere a cererilor de plată.

De respectat

În cazul în care o suprafaţă aflată sub angajament face obiectul unui transfer de exploataţie sau de angajament, cedentul şi cesionarul sunt responsabili pentru neconformităţile săvârşite în perioada în care angajamentele asumate de aceştia au produs efecte, în condiţiile legii.

În cazul transferului de exploataţie sau al modificării dreptului de utilizare a unor parcele, beneficiarul cesionar este informat de APIA, în scris, asupra posibilităţii transferului de angajament şi a stadiului implementării angajamentului de către cedent pe suprafeţele vizate de transfer, până la acel moment.

Preluarea angajamentului în caz de deces se poate face în cazurile:
-decesul fermierului a survenit înainte de efectuarea plăţii pentru anul curent și moştenitorul solicită plata şi dovedeşte dreptul de utilizare a suprafeţelor aflate sub angajament,
-când decesul fermierului a survenit după efectuarea plăţii pentru anul curent şi în campania următoare moştenitorul depune cerere de preluare în caz de deces şi dovedeşte dreptul de utilizare a suprafeţelor aflate sub angajament.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !