Modalităţi de petrecere a timpului liber

Modalităţi de petrecere a timpului liber
Copiii de la Hidişelu de Sus au spus ,,Stop Violenţei TV!”. În perioada 22-28 noiembrie, la Şcoala cu clasele I-VIII din Hidişelu de Sus au avut loc mai multe activităţi, menite să le ofere elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber.

Acţiunile au fost organizate în cadrul ,,Săptămânii familiei, săptămânii fără TV”.

Manifestările au început, luni, 22 noiembrie, cu o dezbatere având ca subiect “Selectarea programelor TV” . În următoarea zi a avut loc o masa rotundă cu tema “Cărticica mea de suflet”.

Pentru a sublinia, încă o dată, importanţa cărţilor în viaţa tuturor, cadrele didactice au organizat miercuri, 24 noiembrie, o expoziţie de carte pentru elevi.

,,Elevii s-au arătat foarte interesaţi să afle cât mai multe lucruri despre autorii români şi străini şi despre operele lor”, a relatat profesoara Delia Puştea.

Ziua de joi a fost dedicată vizitelor la muzeele ,,Aurel Lazăr” şi “Iosif Vulcan” şi la Grădina Zoologică.

În periplul lor, elevii au fost însoţiţi de profesorii, învăţătoarele şi educatoarele din comună.

La finalul săptămânii de şcoală, în biblioteca instituţiei de învăţământ a fost organizat un cerc de lectură, la care au participat elevii. Aici, ei au citit şi au prezentat o scenetă din ,,Păcală”. Totodată, ei au savurat momente amuzante, prezentate în limba engleză, din copilăria plină de aventuri a lui Tom Sawyer.

În acelaşi cadru, au primit sfaturi, luate din învăţăturile Sfântului Ioan Gură de Aur, referitoare la creşterea copiilor. La sfârşitul activităţii, s-a făcut o paralelă între Codul Bunelor Maniere şi Buna-cuviinţă creştină.

În weekend, au fost organizate activităţi în aer liber (plimbări, jocuri şi concursuri sportive).

La toate aceste manifestări a participat întreg colectivul de cadre didactice al comunei, coordonat de directoarea şcolii, Elena Arvai.

,,Televizorul şi calculatorul au devenit inamici ai copiilor. Scopul principal al acestor acţiuni a fost de a-i face pe copii să conştientizeze care sunt pericolele pe care le pot aduce televizorul şi computerul. Am încercat să găsim modalităţi de petrecere a timpului liber în familie şi alături de cei care le pot insufla adevărate valori”, a mai adăugat Delia Puştea.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !