Modernizarea IMM sustinuta de ANIMMC

1Comentariu
Modernizarea IMM sustinuta de ANIMMC
ANIMMC va sustine IMM-urile cu peste 44 de milioane RON, pentru investitii, modernizare si retehnologizare, prin Programul national multianual de sustinere a investitiilor realizate de cãtre întreprinderile nou-înfiintate si microîntreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare a IMM. Modernizarea IMM [.doc – 83KB]

„Derularea programului se realizeazã prin intermediul unei bãnci ce urmeazã sã fie selectatã prin licitatie publicã deschisã”, a declarat Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele ANIMMC. Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile nou-înfiintate, microîntreprinderile, precum si IMM-urile care îndeplinesc cumulativ anumite criterii de eligibilitate. Acestea se referã la desfãsurarea activitãtii în România, la capitalul social integral privat, lipsa creditelor restante, cifrã de afaceri anualã netã de pânã la 50 de milioane de Euro, etc.

Se considerã cã o întreprindere este nou-înfiintatã dacã a fost fondatã cu cel mult doi ani înaintea datei de solicitare a AFN si a înregistrat venituri din exploatare în ultimele 3 luni ale ultimului an fiscal, în activitatea eleigibilã accesatã în cadrul programului.

Credite si obligatii

Creditul de finantare acordat beneficiarului eligibil va fi pe termen mediu sau lung si va acoperi cel putin 25% din valoarea proiectului de investitii. Beneficiarul trebuie sã contribuie însã cu minim 15% din valoarea proiectului de investitii, în naturã sau în numerar. În ceea ce priveste obligatiile acestuia fatã de ANIMMC, întreprinzãtorul este obligat sã-i raporteze trimestrial, timp de cinci ani, prin transmiterea formularului de raportare tehnicã si financiarã.

Agentii economici bihoreni interesati de accesarea unor astfel de credite sunt asteptati la Centrul Teritorial de Instruire, Consultantã si Informare pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bihor, tel. 0359/414.557, sau e-mail razvan.mihalca@mimmc.ro (persoanã de contact Rãzvan Mihalca).

Claudia Curta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor