„Modernizarea și extinderea centrului social AGAPE din Sălard”

Reactualizat la:
„Modernizarea și extinderea centrului social AGAPE din Sălard”
Beneficiarul Fundatia AGAPE, cu sediul în loc. Salard str. – nr.552, judetul Bihor, a semnat la data de 12.03.2019 contractul de finanțare nr. 3906, cu MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE ȘI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE în calitate de Autoritate de Management și AGENŢIA DE DEZVOLTARE REGIONALĂ NORD-VEST, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectul contractului îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către AM, pentru implementarea Proiectului, cod SMIS 115546, intitulat Modernizarea si extinderea centrului social AGAPE din Salard. Valoarea totală a proiectului este de 3.580.603,56 lei din care valoarea maximă a finanțării nerambursabile fiind 3.498.495,67 lei.

Proiectul a primit finanțare în cadrul REGIO Programul Operațional 2014-2020, Axa Prioritara 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1 – „Investițiile în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea social prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, cultural și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”.

Proiectul este implementat în perioada 07.11.2016 – 31.12.2021 în satul Salard, nr. 552.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea institutionalizarii persoanelor varstnice (care au implinit varsta de 65 de ani) din comuna Salard, judetul Bihor, dezvoltand infrastructura locala de servicii sociale fara componenta rezidentiala.

Obiectivele specifice ale proiectului reprezintă crearea serviciilor sociale fara cazare oferind servicii de asistență socială in cadrului centrului de zi si de ingirjire la domiciliu, asigurând totodată o masă caldă pe zi, destinate grupului vulnerabil persoane vârstnice de peste 65 de ani, astfel contribuind la Obiectivul Specific 8.3 al Programului Operațional, respectiv Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale. Prin implementarea proiectului se urmărește: prevenirea instituționalizării, excluziunii, izolarii si marginalizării sociale; îmbunătățirea condițiilor de viață; facilitarea menținerii în societate și promovarea egalității de șanse și a nediscriminării prin asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la toate serviciile create.

Advertorial!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !