Modernizează drumul la graniţa de la Valea lui Mihai

ORADEA – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România intenţionează să modernizeze un sector de 9,2 kilometri de pe DN 19C de la graniţa de vest, în zona punctului de frontieră Valea lui Mihai – Nyirabrany (Ungaria), proiect în valoare de 19,89 milioane de lei.

Modernizarea şoselei este necesară după înfiinţarea noului punct de frontieră, în urma unui protocol semnat de guvernele României şi Ungariei, proiectul urmând să fie finanţat din credite externe (15,7 milioane lei) şi alocaţii bugetare (4,19 milioane lei).

            Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor, proiectul prevede lărgirea părţii carosabile de la şase la şapte metri şi amenajarea unor benzi de încadrare de 0,5 metri şi a unor acostamente de 0,5 metri. Drumul va fi prevăzut cu trotuare cu lăţimea de 1,5 metri, podeţele vechi vor fi înlocuite, iar drumurile secundare care intersectează şoseaua naţională vor fi amenajate pe o porţiune de 50 de metri de la intersecţie, pentru îmbunătăţirea racordurilor.

            Sectorul de drum afectat de inundaţiile din anul 2005 a fost cuprins în programul de eliminare a efectelor inundaţiilor, finanţat dintr-un credit al Băncii Europene de Investiţii. 

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !