Modificare legislativă pentru pensionari

Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni „a tras linie”. Din toamnă trece pe autofinanţare.

Peste 700 de oameni au apelat în acest an la serviciile Biroulului de Consiliere pentru Cetăţeni din cadrul Fundaţiei Ruhama. BCC a organizat în primele şase luni ale anului întâlniri cu oameni din diverse instituţii, printre care, nouă cu un caracter inoformativ şi de consiliere la Penitenciar. Alte 17 întâlniri au avut loc la Centrele Multifuncţionale pentru Vârstnici, pe parcursul cărora 220 de oameni au participat la consiliere de grup iar alţi 102 au fost consiliaţi individual. Informaţiile au fost făcute publice luni de personalul BCC, care a prezentat activitatea instituţiei în primele şase luni ale acestui an. Alte 196 de persoane au fost consiliate pe parcursul a 30 şedinţe de consiliere, organizate în colaborare cu Departamentul de Dezvoltare Comunitară în comunităţile defavorizate ale juteţului, spre exemplu, la Ţeţechea, Beznea, Bratca. Au avut loc şi patru întâlniri cetăţeneşti, una în Nufărul, alta în Velenţa şi două în Rogerius, la care au luat parte 115 persoane, cu scopul de identificare a nevoilor şi problemelor oamenilor şi transmiterea lor unor autorităţi cu putere de decizie. S-au derulat şi cinci dezbateri cetăţeneşti la care au fost invitaţi reprezentanţi ai adminsitraţiei locale. Tot în acest an au fost formulate şi nouă propuneri de modificări legislative, dintre care una pe cale de contretizare, privind scutirea de la plata impozitului pe venit la pensionari, solicitare care se află acum în dezbatere la Senat.

Autofinanţare

BCC va trece peste scurt timp exclusiv pe autofinanţare, întrucât proiectele câştigate de la înfiinţarea instituţiei, în urmă cu şase ani, prin Phare se apropie de final. Astfel BCC se va baza de la sfârşitul lunii septembrie pe resursele proprii de finanţare ale fundaţiei de care aparţine. Serviciile adresate populaţiei rămân însă în continuare gratuite. Bihorenii pot apela la serviciile BCC, situat pe Bdul Gen. Magheru nr. 21, în fiecare luni şi miercuri între 11:00 şi 17:00, marţi, joi şi vineri între 8.00 şi 14:00 sau la telefon 0259 – 479.454.

Malina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !