Modificarea regimului juridic al străinilor

ORADEA – Începând cu 29 martie 2007 a intrat în vigoare Legea 56 din 13 martie 2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Astfel, pentru străinii care solicită prelungirea dreptului de şedere în scopul defăşurării de activităţi comerciale cuantumul investiţiei şi numărul locurilor de muncă se calculează în funcţie de cota de participare a asociatului sau a acţionarului la societatea comercială.

Acest calcul se efectuează indiferent de valoarea investiţiei realizate sau de numărul de locuri de muncă create. Străinilor membrii de familie ai unui cetăţean român li se poate prelungi dreptul de şedere temporară pentru perioade de până la 5 ani cu scutire de la plata taxelor consulare. Acestei categorii de străini li se vor emite cărţi de rezidenţă, costul acestora fiind de 7 RON.

Străinilor intraţi în România în scop de studii, bursieri ai statului român li se prelungeşte dreptul de şedere în conformitate cu prevederile legale, permisele de şedere pentru această categorie de străini acordându-se pe o perioadă egală cu durata totală a studiilor şi cu scutire de la plata taxelor consulare.

Totodată, este interzisă îndepărtarea de pe teritoriul României a unui străin căsătorit cu un cetăţean român, în cazul în care căsătoria nu este de convenienţă. În termen de şase luni de la data intrării în vigoare a legii, străinii fără drept de şedere în România pot solicita Autorităţii pentru Străini sau formaţiunilor teritoriale ale acesteia emiterea unei decizii de returnare. Împotriva acestor străini nu se va lua măsura interzicerii intrării în România.

Pentru mai multe informaţii străinii se pot adresa Serviciului pentru Străini Bihor, cu sediul în Oradea, strada Dunării nr. 2. tel 0259403345 sau în timpul programului de lucru cu publicul zilnic între orele 08.30-16.30 sau cu ocazia audienţelor la şeful Serviciului miercuri între orele 10.00-12.00.Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase