Modificari in circulatia trenurilor de calatori

De Marcel Hoster
Calatorii sunt sfatuiti sa se intereseze de mersul trenurilor inainte de a pleca la drum
Calatorii sunt sfatuiti sa se intereseze de mersul trenurilor inainte de a pleca la drum
Cei care pleacă la drum cu trenul în această perioadă trebuie să ţină cont că pe mai multe trasee sunt în execuţie lucrări de reabilitare la infrastructura feroviară. Ca atare, circulaţia trenurilor este temporar afectată.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că pe raza regionalelor CF Timişoara, Braşov şi Galaţi se execută lucrări de reabilitare şi de reparaţii la infrastructura feroviară, lucrări care vor aduce modificări în graficul de circulaţie al trenurilor.

În cadrul proiectului de reabilitare pe secţiunile Coşlariu – Sighişoara şi Coşlariu – Simeria, în perioada noiembrie-decembrie se vor executa lucrări de reabilitare a liniei în staţiile Daneş (liniile 4 şi 5) şi Staţia Dumbrăveni (linia 4), precum şi între staţiile CF Daneş – Dumbrăveni (firul I), Dumbrăveni – Aţel (firul I), circulaţia trenurilor desfăşurându-se doar pe firul II. Lucrările sunt incluse în programul de reabilitare a tronsonului Aţel – Sighişoara.

Lucrări de reabilitare a liniei se vor executa şi în staţiile Mediaş – Copşa Mică (firul I) şi la liniile 10, 13, 20 şi 21 din staţia CF Copşa Mică, circulaţia trenurilor desfăşurându-se doar pe firul II, lucrările fiind incluse în programul de reabilitare a tronsonului Aţel – Micăsasa.

În cadrul programului de reabilitare a tronsonului Coşlariu – Micăsasa, se execută lucrări de reabilitare între staţiile Micăsasa – Valea Lungă (firul I) şi în staţia CF Blaj la liniile 5-13, lucrările fiind realizate de asocierea AKTOR – ARCADA.

Pe tronsonul Vinţu de Jos – Coşlariu se execută lucrări între staţiile Alba Iulia – Vinţu de Jos (firul I) şi la liniile 0, 1, 6 din  staţia Bărăbanţ.

În perioada noiembrie – decembrie 2012 se vor executa lucrări de reabilitare între staţiile Ghioroc – Cicir (firul I), Glogovăţ – Arad (firul I), Arad – Şofronea (firul I) şi Şofronea – Curtici (firul I), trenurile urmând să circule doar pe firul II. Lucrările sunt incluse în programul de reabilitare a tronsonului Frontiera – Curtici – Arad – km 614.

În lunile noiembrie – decembrie se execută lucrări de reabilitare pe secţiile CF Orşova-Caransebeş şi Simeria – Petroşani la cele două tuneluri de cale ferată – Feneş şi Vârful Tătarului -, lucrările incluse în programul Reabilitare tuneluri de cale ferată aflate pe raza Sucursalei CREIR Timişoara.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare aflate în curs de execuţie pe Coridorul IV paneuropean sunt incluse în programul POS-T 2007-2013, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 85%, prin Fondul de Coeziune (contribuţia CE), şi de 15% de la Bugetul de Stat.

Tot în această perioadă, CFR SA are în curs de execuţie şi lucrări de întreţinere şi reparaţii la infrastructură, susţinute financiar din fonduri proprii şi de la bugetul de stat, pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza regionalelor CF Braşov, Timişoara şi Galaţi.

Pe raza sucursalei CREIR Timişoara se execută, în intervalul 15 octombrie – 29 noiembrie 2012, lucrări de refacţie în staţia Sacoşu Mic şi între staţiile Sacoşu Mic – Buziaş. 

CFR SA cere scuze publicului călător pentru eventualele modificări/întârzieri care se pot înregistra în graficul de circulaţie a trenurilor şi îi asigură că lucrările aflate în execuţie au drept scop creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor şi implicit, reducerea timpului de călătorie, precum şi sporirea gradului de siguranţă şi de confort.

Ceferiştii recomandăm publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre modificările care intervin în graficul de circulaţie a trenurilor la staţiile şi agenţiile CFR locale sau la numărul de telefon 021/9521.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !