Modificări în reţeaua şcolară orădeană

De Cristina Ghilea
Modificări în reţeaua şcolară orădeană
Schimbările votate luni se referă, cu precădere, la grădiniţe şi şcoli speciale.

Consilierii locali au aprobat reţeaua şcolară orădeană pentru anul şcolar viitor în unanimitate, chiar dacă s-au declarat nemulţumiţi de câteva aspecte organizatorice. Structura convenită de Inspectoratul Şcolar Judeţean cu Primăria cuprinde modificări de importanţă redusă, per ansamblu.

Astfel, faţă de forma actuală a reţelei şcolare, pentru anul şcolar 2017-2018 Municipalitatea a propus reorganizarea reţelei şcolare de stat prin trei măsuri.

Prima se referă la reorondarea Grădiniţei cu program normal nr. 5 – unitate fără personalitate juridică, de la Şcoala Gimnazială „Dacia” la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”. Argumentul pentru această modificare este, în opinia Executivului local, localizarea unităţii rearondate, pe strada Ana Ipătescu, în imediata apropiere a unei unităţi şcolare a Liceului German – în strada Călimăneşti nr. 10.

De asemenea, în imobilul de pe strada Călimăneşti vor fi spaţii disponibile începând cu 1 iulie 2017. Prin comasarea celor două, se arată în raportul de specialitate, se asigură „o mai bună gestionare a sumelor alocate pe baza costurilor standard pe elev pentru cheltuielile salariale şi materiale”.

Liceul Tehnologic „George Bariţiu” şi Liceul Tehnologic „Ioan Bococi” urmează să fie eliminate din reţeaua şcolară a municipiului, acestea fiind propuse pentru integrare în reţeaua şcolară de unităţi de învăţământ special.

Totodată, aleşii au votat şi transformarea Grădiniţei cu Program Normal „Emanuel” în grădiniţă cu program prelungit.

Şi la privat

Aleşii au votat şi modificarea reţelei de învăţământ particular din Oradea. Grădiniţa cu program prelungit „Trei ursuleţi” îşi schimbă sediul şi a preluat în componenţă grădiniţa „Trei ursuleţi 1”.

Liceul tehnologic „Georgiana” a anunţat restrângerea nivelului de şcolarizare la postliceal şi va funcţiona ca filieră în cadrul Liceului particular „Henri Coandă”. Acesta din urmă a fost introdus luni, prin vot, în reţeaua locală de învăţământ particular.

Proiectul de hotărâre a fost votat la prima vedere de aleşii locali, adunaţi în şedinţa extraordinară. Liderul grupului UDMR, Huszar Istvan, a reclamat faptul că materialul nu a fost discutat în comisia de învăţământ măcar.

Proiectul a fost votat în unanimitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !