Modificări la acordarea subvenţiilor

De Simona Drimbău
Modificări la acordarea subvenţiilor
Printr-un proiect de act normativ, Ministerul Agriculturii modifică Ordinului subvențiilor, Ordinul 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi.


Printre modificările făcute se numără: „registrul individual al exploataţiei” înseamnă registrul ţinut de deţinătorii de animale în conformitate cu art. 5 din Regulamentul (CE) nr. 21/2004 și/ sau cu art.3 lit.d) și art. 7 din Regulamentul (CE) nr. 1.760/ 2000”. La articolul 2, după litera ț) se introduce o nouă literă, lit. ț1), cu următorul cuprins: „documente de evidenţă ale exploataţiei agricole” sunt documentele prevăzute în Codul de bune practici agricole pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole aprobat prin Ordinul ministrului mediului și gospodăririi apelor și al ministrului agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale nr. 1182/1270/2005, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Codul de bune practici agricole, și Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor prevăzut în Codul de bune practici pentru utilizarea în siguranță a produselor de protecţie a plantelor, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 297/2017.”.

De asemenea, se specifică care sunt specii forestiere cu ciclu scurt de producţie. Astfel acestea constau în culturi de plante perene, lemnoase, ale căror rizomi sau tulpini rămân în pământ după recoltare, iar în următorul sezon răsar mlădiţe noi. Se stabilesc ca fiind specii forestiere cu ciclu scurt de producţie salcia, plopul cu subspeciile plopul alb și plopul negru, arborele-prinţesei (Paulownia) şi arbustul de petrol (Jatropha). Suprafețele cultivate cu specii forestiere cu ciclu scurt de producţie se recoltează integral cel puțin o dată la 6 ani.

Conform noilor prevederi suprafețele agricole pe care nu se face activitate minimă până la data de 1 august a anului de cerere, nu sunt eligibile la plată. Fac excepție suprafețele aflate sub angajamente în cadrul Măsurii 10 -Agromediu şi climă, pe care activitatea minimă se efectuează numai după data stabilită în fişa pachetului/subpachetului/variantei corespunzătoare şi nu depășește 15 octombrie a anului de cerere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !