Modificări la contractul cadru

Modificări la contractul cadru
BUCURESTI - Potrivit unui proiect de modificare a contractului cadru, medicii de specialitate din clinicile şi spitalele publice pot lucra şi în cabinetele private care au contract de servicii cu o casă de asigurări de sănătate.

Însă cu condiţia ca această unitate sanitară să nu aibă ambulatoriu. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, va propune Executivului, miercuri, modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului 324/2008 pentru aprobarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Modificarea proiectului prezintă condiţiile în care un medic specialist din sistemul public poate lucra în sistemul privat, având contract cu casa de asigurări de sănătate în a cărui rază funcţionează. Astfel, doctorii care lucrează cu normă întreagă la stat vor putea acorda servicii medicale în ambulatoriu, cu condiţia să nu depăşească 17,5 ore de lucru pe săptămână. În schimb, dacă în spitalul public medicul lucrează cu jumătate de normă, va putea desfăşura până la 35 de ore pe săptămână în ambulatoriu.

Noul proiect mai prevede că, în cazul unui lanţ de farmacii, casa de asigurări de sănătate poate încheia contract cu societatea , nu cu fiecare unitate în parte. Şi totuşi, în cazul în care spitalul public are ambulator de specialitate, medicii pot lucra şi în sistem privat, dar fără a avea un contract cu o casă de asigurări de sănătate.

Mulţi medici însă nu şi-ai clarificat încă relaţia contractuală cu casa, astfel mulţi bolnavi vor avea surprize atunci când li se vor cere bani pentru un consult sau pentru reţete la cabinetele private despre care se ştia că primesc fonduri de la CAS.

Viorica Borz



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !