Modificări la validarea biletelor în tren

De Dan Birta
5Comentarii
Viza de modificare a trenului trebuie făcută în staţiile CFR
Viza de modificare a trenului trebuie făcută în staţiile CFR - © FOTO: D.B.
Biletele emise pentru un tren nu mai pot fi validate de conductor, dacă s-a schimbat trenul, chiar dacă circulă pe aceeaşi rută.

Potrivit informaţiilor primite de la CFR Călători, de la 1 aprilie 2019 au survenit anumite modificări în procedura de validare a legitimațiilor de călătorie, în tren.

Astfel, pentru îmbarcările din stații cu ghișee de vânzare deservite de personal CFR Călători, biletul emis pentru un anumit tren nu mai poate fi validat de către personalul de tren în situația în care se dorește efectuarea călătoriei cu alt tren din aceeași zi, ce este programat să circule mai devreme sau mai târziu.

În acest caz este obligatoriu să se solicite de către călător, la casele de bilete, viza de modificare sau validare a legitimației de călătorie pentru noul tren, până cel târziu la o oră după ora de plecare a trenului înscrisă pe bilet. Modificarea se va putea realiza numai în măsura în care mai sunt locuri disponibile, atât la trenurile Interregio (în limita locurilor disponibile), cât și la trenurile Regio în limita capacității maxime acceptate la transport.

„În situația în care călătorul se urcă în tren fără ca biletul să aibă viza de modificare sau validare, la controlul documentelor de transport, acesta va fi considerat fără legitimație de călătorie și personalul de tren îi va emite bilet la tarif de taxare în tren”, atenţionează CFR Călători.

Excepţii

Excepţie fac cazurile în care îmbarcarea se face dintr-o stație nedeservită de personal CFR Călători ori în afara programului de lucru al acestuia, caz în care validarea legitimațiilor de călătorie (pentru situațiile prezentate mai sus) se face la personalul de tren.

CFR Călători roagă pasagerii să se asigure că au bilet, înainte de efectuarea călătoriei, pentru evitarea taxării suplimentare în tren corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete, conform reglementărilor în vigoare au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor