Mohamed Ali tot mai bolnav

Reactualizat la:
Mohamed Ali tot mai bolnav
Starea de sanatate a fostului pugilist Mohamed Ali, bolnav de Parkinson, s-a înrautatit, potrivit declaratiilor fiicei acestuia, Laila Ali.

“Mi se pare ca boala avanseaza. Am remarcat o schimbare la el, legata de Parkinson”, a spus fiica fostului sportiv, într-un interviu acordat cotidianului Los Angeles Times. Mohamed Ali, în vârsta de 63 de ani, a fost de trei ori campion mondial la categoria grea si a dominat boxul mondial în anii ’60 si ’70. Parkinson este o boala degenerativa a sistemului nervos central caracterizata prin tremuraturi cu caracter static ale membrelor si capului si prin rigiditate musculara. Aceasta boala afecteaza aproximativ unu la suta din persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

“Are zile bune si zile proaste. Ia multe medicamente diferite. Uneori, vorbeste atât de prost încât abia mai poate fi înteles. Însa, în mod sigur, el stie ce se întâmpla”, a precizat Laila Ali.

Sportiva a precizat ca tatalui sau îi place în continuare ca deseneze si sa faca numere de magie. “Îi place sa faca lucruri simple. Adora sa deseneze, sa coloreze, sa decupeze fotografii din reviste. Si îi place sa faca mici numere de magie. Nu este nevoie de mari eforturi pentru a-l distra. Însa nu se poate concentra când este vorba de ceva mai complicat”, a mentionat Laila Ali.

Fiica fostului pugilist are în prezent 27 de ani si a ales sa faca si ea box, desi initial tatal sau nu a fost de acord. Din 1999 pâna în prezent, Laila Ali a înregistrat 21 de victorii în tot atâtea meciuri, dintre acestea 18 fiind obtinute înainte de limita. “Tatal meu nu credea ca locul unei femei este în ring. Însa el stie sa aprecieze când vede ca ne descurcam la fel de bine ca barbatii”, a declarat Laila Ali.

Prosport.ro