Moldovence cu acte româneşti

BORS - Două femei, ambele din Republica oldova, au încercat să iasă ilegal din România prin PTF Borş, cu ajutorul a două cărţi de identitate româneşti. Pentru fapta săvârşită, poliţiştii de frontieră le-au întocmit dosar penal.

Astfel, în cursul nopţii de duminică, pe sensul de ieşire din PTF Borş s-au prezentat la controlul de frontieră două femei care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti.

„În urma verificării documentelor de identitate, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele care s-au prezentat la control nu sunt unele şi aceleaşi cu cele din fotografiile aplicate în cărţile de identitate, fapt pentru care s-a trecut la verificarea amănunţită a bagajelor celor două, ocazie cu care, asupra acestora, au fost găsite două paşapoarte moldoveneşti, aparţinând respectivelor”, a declarat subcomisar Mircea Chiorean, purtătorul de cuvânt al DPF Oradea.

În urma verificărilor poliţiştii au stabilit că cele doup se numesc Di Svetlana T. de 25 de ani şi Natalia D. de 19 ani, şi au intrat legal în România, la sfârşitul lunii noiembrie.

„Intenţionând să ajungă în Italia şi neposedând viză de intrare în Spaţiul Schengen, acestea au legătura cu o conaţională a cărei date de identitate nu o cunosc care, în schimbul sumei de 450 de Euro de persoană, le-a promis ajutorul de-a ajunge pe teritoriul italian.Imediat după intrarea în România, au fost contactate de un bărbat ce s-a recomandat a fi prieten cu conaţionala lor, care le-a spus să vină în Suceava. In data de 28 noiembrie s-au întâlnit cu acest bărbat în Suceava şi după două zile, acesta le-a înmânat sus-numitelor două carţi de identitate româneşti, documentele primite urmând să le “servească” la ieşirea ilegală din România”, a mai spus sursa citată.

Odată intrate în posesia documentelor româneşti, cele două femei s-au îmbarcat într-un autocar cu destinaţia Italia cu care s-au prezentat la ieşirea din ţară în P.T.F. Borş. În cazul în care reuşeau să ajungă pe teritoriul italian, urmau să achite conaţionalei lor sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro.

Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauză li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !