„Momeală” pentru minori

„Momeală” pentru minori
Haţeg – Raportul Poliţiei Comunitare din Haţeg prezintă la capitolul „informaţii” un lucru deosebit de grav, care arată că „la clubul Haos din Haţeg se servesc băuturi alcoolice minorilor şi, din când în când, acestora li se oferă „momeală”, din partea casei, alcool.

Pentru cei neavizaţi cu termenul „momeală” lucrurile stau în felul următor. Angajaţii barului, cu acceptul patronului, bineînţeles, oferă gratuit băuturi alcoolice minorilor pentru a se asigura că aceştia vor reveni, de data aceasta în postura de consumatori. O altă stratagemă este aceea de a oferi alcool pentru a crea o dependenţă. Practic, un minor binişor ameţit îşi va da silinţa să facă rost de bani pentru a continua să se simtă bine.

Practic legea interzice patronilor să servească băuturi alcoolice minorilor. Cu toate acestea practici de genul celor întâlnite în clubul Haos din Haţeg nu sunt singulare. Raziile poliţiştilor hunedoreni, descoperă tot timpul minori care consumă băuturi alcoolice înb baruri. Interesant este însă faptul că ideea de a „momi” minori cu alcool este unicat. Dacă raportul poliţiştilor comunitari este real, patronul acestui bar ar putea fi condamnat pentru că încearcă să creeze o dependenţă de alcool în rândul minorilor.

Nu comentez

Contactat de Cuvântul Liber, Gheorghe Răileanu, patronul barului Haos a fost interesat doar de modul în care am avut acces la această informaţie. „Nu comentez în nici un fel aceste acuzaţii. Vreau să văd raportul pentru a-i putea da în judecată pe cei care l-au întocmit. La mine în bar nu intră oricine. Am bodyguarzi care împiedică accesul poliţiştilor în această incintă. Deci ei nu aveau de unde să vadă aceste lucruri”, a spus Răileanu.

Dincolo de acest mod de abordare al patronului de la Haos, o problemă bântuie mintea multor părinţi care îşi trimit copii la şcoală şi se trezesc la uşă cu Poliţia. Când barurile amplasate în apropierea unităţilor de învăţământ vor fi desfiinţate? Pentru că nu există oraş în acest judeţ unde barurile să nu se învecineze cu unităţile de învăţământ.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !