Moment festiv la Scoala Avram Iancu din Oradea

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
1Comentariu
Moment festiv la Scoala Avram Iancu din Oradea
Finalizarea a doi ani de şantier dar şi apropierea alegerilor i-a adus pe edili la re-inaugurarea şcolii din Ioşia.

O festivitate organizată după toate regulile manifestărilor publice s-a ţinut joi, în Ioşia, cu ocazia dării în folosinţă a noilor dotări şi spaţii educaţionale dobândite în urma unui proiect cu finanţare internatională. Aplauze, diplome şi placate de recunoştinţă, discursuri la microfon, sobor de preoţi şi program artistic oferit de cei mici – nimic din toate astea n-a lipsit din curtea şcolii orădene. Primăria a fost reprezentată la vârf, de primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Florica Cherecheş dar dintre oficialităţi n-au lipsit nici şefi din Inspectoratul Şcolar. Poate şi pentru că inaugurarea investiţiei de peste 4,3 milioane lei a coincis cu zilele unităţii şcolare.

În contul acestei sume, orădenii din Ioşia dar mai ales copiii lor, au la dispoziţie o şcoală de cartier mai bine pusă la punt şi dotată decât unele similar din Centru. În răstimpul de doi ani, cât a durat lucrarea, s-au modernizat, extins și dotat peste 3.400 mp de imobil. Şcoala s-a extins pe înălţime, mansard fiind împărţită între noile săli de clasă şi de prelegeri pe teme școlare și de informare și instruire. Importantă este, mai ales, dotarea cu echipament informatic – 97 de computere complet echipate cu serverele aferente dar şi schimbarea mobilierului şi dotarea sălilor cu dulapuri metalice pe post de vestiare.

După o scurtă vizită prin sălile nou amenajate, delegaţia oficială s-a mutat în careul din curte, pentru ceremonia pregătită de elevi şi profesori. Invitaţi la microfon, edilii au comparat şcoala cu o Cenuşăreasă ajunsă prinţesă – Florica Cherecheş, şi s-au angajat la continuarea lucrărilor, asfaltare în curtea şcolii şi pe strada Gh. Pop de Băseşti, până la începutul anului şcolar – Ilie Bolojan.

Edililor le-a fost înmânată câte o plăcuţă a recunoştinţei, li s-au adresat mulţumiri şi rugămintea insistentă de a căuta resurse şi pentru o sală de sport.

Edilul şef a parasit festivităţile imediat după rostirea discursului. N-a mai asistat la emoţionanta înmânare de diplome către foste şi actuale cadre didactice ale unităţii şcolare şi nici la momentele artistice ale micuţilor.

Promosiuni edilitare de completare

La evenimentul festiv de joi a participat și primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Acesta a primit, în numele administrației locale, o plachetă de mulțumire din partea elevilor, după care le-a promis celor implicați în activitatea Școlii „Avram Iancu” asfaltarea spațiilor din curte „pentru că nu arată foarte bine. De asemenea, după un ropot de aplauze din partea copiilor adunați în careul din curte, edilul-șef a declarat că, înainte de noul an școlar, Primăria va asfalta și strada Gheorghe Pop de Băsești „astfel încât totul să fie în bună regulă și pentru ca (de acum în colo) soarta și viața acestei școli să fie doar responsabilitatea profesorilor”. O nouă tură de aplauze l-au acompaniat pe Bolojan spre prezidiu, iar după câteva minute primarul a părăsit Școala „Avram Iancu”.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor