Momente artistice create de copii

Mici creatori în concurs
Mici creatori în concurs - © FOTO: TRM
Duminică s-a încheiat cea de-a III-a ediție a Concursului „Teatrul meu de păpuși”.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși, care se aniversează în fiecare an în data de 21 martie, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a organizat cea de-a III-a ediție a Concursului „Teatrul meu de păpuși”, care s-a desfășurat duminică, 18 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia.

Ca de fiecare dată, copiii au fost invitați să dea frâu liber imaginației și să își prezinte pe scenă câte un moment artistic în care protagoniștii să fie păpușile create de ei înșiși. Tinerii iubitori de teatru au răspuns pozitiv la provocarea de a fi creatori pentru o zi și au surprins juriul și spectatorii cu măiestria prin care și-au prezentat păpușile.

În total, s-au înscris la concurs 39 de copii curajoși, care fie și-au prezentat momentele artistice individual (Karina Koteles, Matei Cezar Rad, Olar Sara Elena, Ciuta Iulia, Clonda Patricia, Dumitreanu Arina), fie și-au făcut apariția pe scenă împreună cu alți colegi îndrăzneți, făcând parte dintr-o trupă.

Vestea invitației lansate de Trupa Arcadia a ajuns la urechile micilor creatori din întregul județ, astfel, din cele cinci trupe participante, doar două au fost formate din orădeni: Trupa A.P.R.E.N.T.I.S. (Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, coordonator: prof. Otilia Bejan) și Trupa Românașii (Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont”, coordonatori: prof. Cărădan Adina, prof. Canalaș Liliana și prof. Marușca Angela), celelalte trei venind de dincolo de granițele orașului: Trupa Vlăstare (Școala Gimnazială nr. 1, Cuzap, coordonator: prof. Petrila Nicoleta), Trupa Step Tinca (Liceul Teoretic „Nicolae Jiga”, Tinca, coordonatori: prof. Popa Minodora și prof. Orban Iuliu), Trupa Á la Cadea (Liceul Tehnologic nr. 1, Cadea, coordonator: prof. Ioana Molnar).

Cele 12 momente artistice create de participanți au constituit un eveniment teatral de succes, spre deliciul spectatorilor și mai ales al juriului, iar copiii, în așteptarea premiilor, s-au delectat colorând în voie sigla Trupei Arcadia. După decernarea premiilor, atât participanții, cât și susținătorii acestora au fost invitați să guste din dulciurile pregătite special pentru ei.

Din dorința de a încuraja creativitatea și dragostea pentru lectură, fiecare participant a primit cadou materiale care pot fi folosite pentru confecționarea de păpuși, precum și două cărți: „Pinocchio”, al cărei nume îl poartă și următoarea premieră a Trupei Arcadia, și „Am uitat cum se numește: texte pentru copii, părinți, bunici”, de Daniil Harms, oferită de Librăria RetR.

Trupa Arcadia mulţumeşte tuturor părinților și bunicilor pentru susținerea participanților, sponsorilor – Clubul Lyons și Librăria RetR – pentru susținerea financiară și aşteaptă cu nerăbdare următoarea ediție.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !