Momiti spre bugetul orasului

Biro Rozalia şi Tănase Miculescu
Biro Rozalia şi Tănase Miculescu
Scutirea propusă se referă exclusiv la majorările de întârziere, care s-ar reduce cu 50% sau 25%.

La trei săptămâni până la închiderea acestui an fiscal, cu bugetul realizat în proporţie de 80%, edilii anunţă scutiri parţiale de penalităţi pentru orădenii care cotizează la buget până la finalul lui decembrie 2011 repsectiv 30 iunie 2012.

„În 25 noiembrie a fost publicat Ordinul Ministerului Afacerilor Interne are aduce posibilitatea de facilităţi fiscale. Administraţiile locale pot aproba anularea cotei de 50% din majorările de întârziere înregistrate la 31 august 2011, dacă se achită soldul şi cealaltă jumătate din penalizări”, spune viceprimarul Biro Rozalia. O a doua scutire prevăzută de acelaşi ordin ministerial se referă la anularea a 25% din majorările de întârziere ale celor care-şi plătesc dările şi restul de 75% din „amendă” până în 30 iunie.

Doar 10 firme

La nivelul Oradiei sunt 34.000 de persoane fizice şi 620 persoane juridice care pot profita de aceasta. „Sperăm că interesul va fi foarte larg”, anticipează viceprimarul Biro. Deşi publicată în Monitorul Oficial de la finele lunii trecute, doar 10 firme şi-au depus până acum cereri pentru a beneficia de reducerea penalizării.

Propunerea edililor nu-i interesează pe cei care, datornici fiind, au intrat deja în vreo procedură de executare silită, iar la acest capitol Primăria a fost harnică. „Noutatea acestui an este că am aplicat proceduri de executare silită inclusiv pentru creanţele din anul în curs”, spune Tănase Miculescu, adjunctul Direcţiei Economice din Primărie.

Pentru cei ocoliţi de zelul recuperator al funcţionarilor, Miculescu recomandă „să facă plăţi în numerar la ghişeele Primăriei, pentru că în felul acesta se poate calcula mai clar facilitatea promisă”. Majorările de întârziere sunt în procent de 2% pe lună sau fracţiune de lună.

Cristina Ghilea

Asigurarea locuintei, chestiune de conformitate0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !