Monica Barladeanu si Dorel Visan, in Lotus

Sebastian Lupu joacă în Despre oameni si melci alături de Monica Bârlădeanu şi Dorel Vişan
Sebastian Lupu joacă în Despre oameni si melci alături de Monica Bârlădeanu şi Dorel Vişan
Ei vor participa, în această seară, la premiera de gală a comediei „Despre oameni şi melci” .

Scenariul este scris de Ionuţ Teianu, care locuieşte în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. “Povestea a plecat de la o ştire foarte scurtă pe care am citit-o în ziar în 2002. Muncitorii de la Aro propuneau să-şi vândă sperma pentru a plăti datoriile uzinei, în prag de faliment. În realitate lucrurile s-au oprit la această ştire care a stârnit doar râsete şi ironie. Pornind de la această situaţie am încercat să-mi închipui cum ar fi evoluat lucrurile dacă propunerea ar fi fost luată în serios. Era o situaţie care vorbea despre naivitatea şi idealismul nostru de după 1989. Trăiam într-o lume ale cărei reguli le ignoram şi totul ni se părea posibil. Am ales personaje simple, care sunt confruntate brusc cu probleme de supravieţuire şi care găsesc soluţii neaşteptate fără să se descurajeze, sau să dramatizeze”, mărturisea regizorul pentru presa centrală.

Sebi Lupu, rol secundar

“Despre oameni şi melci” este un film despre nedreptatea pe care o aduce cu ea libertatea. Este povestea unei utopii într-o lume pragmatică şi cinică. Este în acelaşi timp povestea a două lumi care se întâlnesc : România şi Franţa. Două lumi care se ignoră reciproc şi care nu cunosc despre cealaltă decît clişee. Două lumi reprezentate de personaje provinciale, ale căror referinţe culturale sunt Julio Iglesias şi Dan Spătaru, în cuvintele cântecelor cărora îşi găsesc filozofia vieţii şi a iubirii. Sunt personaje pe care le-am inventat, cu care am trăit luni de zile şi pentru care am şi acum o foarte mare afecţiune. Sper ca şi publicul să le îndrăgească. Această comedie dulce-amară este o tentativă de a exprima revolta pe care am resimţit-o în faţa ipocriziei şi cinismului care au însoţit schimbările din viaţa noastră după căderea comunismului“, a spus scenaristul.

Filmul este distribuit de Transilvania Film şi Ro Image, care îşi propun să înregistreze un număr record de spectatori pentru un film românesc, fapt pentru care filmul va avea premiera naţională pe 15 septembrie, în 22 de oraşe, concomitent. Premiera orădeană a comediei „Despre oameni şi melci” are loc în această seară la ora 19,00, la Hollywood Multiplex din Lotus Center. La premiera de gală sunt aşteptaţi regizorul filmului, Tudor Giurgiu, cât şi vedetele Dorel Vişan şi Monica Bârlădeanu. În distribuţie figurează, într-un rol secundar şi actorul orădean Sebastian Lupu, care va fi, de asemenea, prezent la premiera de la Hollywood Multiplex.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !