Monica Molnar, şlefuitorul de talente

De Crina Dobocan
Monica Molnar îşi pregăteşte elevii de noi festivaluri
Monica Molnar îşi pregăteşte elevii de noi festivaluri
Elevii instruiţi de Monica Molnar se pregătesc de noi concursuri şi festivaluri.

După ce au încheiat anul cu tolba plină de premii, elevii profesoarei Monica Molnar se pregătesc de noi festivaluri şi concursuri. Cea mai mică distincţie pe care au obţinut-o elevii Monicăi Molnar în anul care s-a încheiat a fost premiul III (obţinut de Sânziana Vrabie la Festivalul naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Lira” de la Baia-Mare).

Monica Molnar este un nume cunoscut în spaţiul muzical autohton, mai ales prin prisma numeroaselor rezultate obţinute de elevii săi la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Cu toate că a ajuns vârsta pensionării nu a renunţat la cea mai mare pasiune a sa: muzica şi formarea elevilor spre o carieră în acest domeniu. Astfel a creat Stargroup, o şcoală de muzică destinată tinerilor cu vârste de peste 14 ani care doresc să urmeze o carieră în domeniul muzical.

„Nu m-am putut despărţi de muzică, dar nici de dorinţa de a-i descoperi şi de a-i forma pe tineri. Succesul lor îmi dă aripi. Aceasta mă ţine şi pe mine în formă”, mărturiseşte ea.

Accent pe calitate

Profesoara Monica Molnar pune accent nu doar pe formarea artistică a elevilor, ci şi pe formarea lor ca oameni. Ea îşi selectează atent elevii, pentru că – în opinia sa, un artist în devenire trebuie să aibă şi alte calităţi pe lângă cele vocale. Inteligenţa intelectuală, inteligenţa artistică, seriozitatea, perseverenţa, dorinţa de a se autodepăşi, educaţia, continuitatea în muncă sunt doar câteva dintre ele. Acestea, dar şi talentul artistic, cel muzical, coregrafic, actoricesc ori cel recitativ, sunt ingredientele cu care lucrează fostul profesor al Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea.

„Talentul trebuie cultivat cu mare grijă. Pe de altă parte, îmi învăţ elevii că nu trebuie să se mulţumească cu un succes. Pentru că un succes nu este suficient pentru a evolua. Este ca o floare într-o grădină”, este de părere Monica Molnar. Ea îi provoacă în permanenţă pe elevii săi, la festivaluri ori concerte de catedră.

„Abia după ce sunt bine pregătiţi îi trimit la concursuri. Cu ultimii elevi am lucrat un an înainte de-a porni cu ei la festivaluri. Dar, doar după ce am considerat că sunt foarte bine pregătiţi”, a dezvăluit coordonatoarea Stargroup.

Obiectivul major al şcolii pe care o coordonează este pregătirea calitativă a elevilor şi nu prezentarea lor la show-uri gen Românii au talent sau X-Factor.

„Valoarea, pregătirea lor din punct de vedere al interpretării vocale, al prezentării artistice durează mai mult timp decât câteva luni în care ne putem prezenta la «Vocea României» sau «X-Factor». Va duce spre pregătirea lor pentru o viaţă întreagă. Nu doar pentru un festival sau un concurs anume”, susţine ea. 

Fact Box:

Rezultate Festival de creaţie – interpretare „Stele de mâine”

Toth Andrea – Trofeul „Stele de mâine”

– Premiul „Coloana Infinitului”

Ivana Farc – Trofeul „Stele de mâine”

 Premiul special al juriului pentru prestaţie artistică

Fazekas Kriszta – Premiul II

 Premiul special al juriului

Sânzâiana Vrabie – Premiul I pentru originalitate interpretativă

Rezultate Festival Naţional de interpretare vocală şi instrumentală

Toth Andrea – Premiul I

Fazekas Kriszta – Premiul I

 Diplomă de excelenţă pentru calităţi artistice deosebite

Ivana Farc – Premiul II

Premiul „Future Star”

Sânzâiana Vrabie – Premiul III

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !