Monitorizarea Secetei în judeţul Bihor

ORADEA – În prezent, judeţul Bihor se confruntă cu secetă hidrologică moderată. Debitele râurilor sunt mai mici decât debitele medii multianuale ale lunii iunie. Fenomenul de seceta se menţine pe afluenţii din Dealurile Vestice, unde râul Valea Nouă , în sectorul Husasăul de Tinca,  şi râul Gepiu , în sectorul Păuşa au secat. Comunicat presă

Precipitaţiile semnificative  căzute în ultimele 24 h au făcut ca debitele râurilor Barcău şi Crişul Repede să fie în creştere. La ora actuala sunt în scădere debitele pe Crişul Negru, Ier şi Crişul Alb. Până în prezent debitele înregistrate în judeţul Bihor nu au atins cote de avertizare secetă, nefiind necesară aplicarea programului de restricţii la folosinţe de apă.

Ţinând cont însă de temperaturile ridicate , D.A.Crişuri a solicitat tuturor primăriilor din judeţul Bihor să comunice situaţia cu privire la asigurarea cerinţei de apă pentru populaţie, precum şi problemele întâmpinate.

În acest fel se monitorizează toate localităţile, indiferent de sursa de alimentare : sistem centralizat sau fântâni individuale. Menţionăm că nu toate primăriile au răspuns solicitării noastre.

Din datele primite rezultă că în prezent nu sunt probleme în alimentarea cu apă. Pentru a menţine situaţia sub control, D.A.Crişuri, prin Sistemul Automat,  monitorizează permanent secţiunile reprezentative ale surselor de apă.

Din punct de vedere cantitativ, volumul de apă stocat în barajele de acumulare care, alimentează judetul Bihor, este suficient pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului centralizat de alimentare cu apă a populaţiei.

Din punct de vedere calitativ, până în prezent nu s-a înregistrat o modificare de calitate a parametrilor comparativ cu lunile anterioare.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !