Monument fără simţ artistic, sancţionat

1Comentariu
Monument fără simţ artistic, sancţionat
Deva – „Monumentul din faţa Prefecturii a obţinut un aviz negativ datorită realizării artistice ce lasă de dorit! Este absolut inadmisibil faptul că Primăria Deva a eliberat aviz de construcţie pentru acest monument grotesc fără a solicita avizul din partea Direcţiei pentru Cultură”, susţine Silvia Beldiman, şeful Direcţiei pentru Cultură Hunedoara.

Primăriile, care şi-au dat acceptul pentru construcţia monumentelor de for public fără a depune documentaţia şi a aştepta avizele favorabile emise de Direcţia pentru Cultură şi de Ministerul Culturii şi Cultelor, se află în afara legalităţii.

„Bolovanul” de la Deva, nu se ştie unde va fi reamplasat. Poate că Primăria va mai încerca încă o dată obţinerea avizului care să nu o oblige la mutarea monumentului, dar nu cred că va fi unul favorbil având în vedere că arată cum arată! În Deva, monumentele apar peste noapte şi moda este ca întâi să se ridice monumente şi abia după aceea să se facă documentaţia. Avem, deci, o mare problemă”, menţionează dir. Silvia Beldiman. Începând de astăzi, la nivel de instituţie tutelară a culturii din judeţ, s-a obţinut aprobarea şi numirea a doi agenţi constatatori, care vor putea aplica amenzi. Acest lucru nu era posibil pănă acum. A fost primit cu bucurie pentru că astfel angajaţii direcţiei îşi pot exercita direct funcţia! În privinţa „monumentului-bolovan” s-a specificat faptul că Primăria Deva este pasibilă de o amendă de circa 10 – 15 milioane de lei vechi dacă nu ia măsuri urgente de mutare.

Mutarea a fost cerută încă din toamna trecută. Un alt exemplu, de aceeaşi natură, este cel al monumentului Lupoaicei, din municipiul Brad, care nu are aviz nici în ziua de astăzi. În privinţa proiectului de reabilitare a Cetăţii din Deva, am aflat, de asemenea, că Direcţia pentru Cultură nu a fost consultată şi că nimeni nu a făcut nici un demers în acest sens!

Sanda Bocaniciu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor