Moşu’ le-a adus amenzi şoferilor „răi”

Pentru lucratorii Serviciului Politiei Rutiere, ziua de luni a fost ca oricare alta. Astfel, politistii de la Circulatie au desfasurat o ampla actiune de depistare si sanctionare a celor care comit abateri grave în trafic.

Controalele s-au desfasurat atât în municipiul Oradea cât si pe raza judetului Bihor.
Per total au fost aplicate 239 de sanctiuni contraventionale, fiind depistati 102 conducatori auto care au depasit limitele legale de viteza. Politistii bihoreni au sanctionat contraventional si trei soferi surprinsi tocmai în timp ce efectuau manevre de depasire neregulamentara.

Nici pietonii nu au scapat de rigorile legii, 11 dintre acestia fiind sanctionati contraventional pentru ca au traversat carosabilul prin loc nemarcat si nesemnalizat, fara sa se asigure.

Valoarea amenzilor aplicate de politisti în urma actiunii depaseste suma de 17.000 lei noi.

Culpa comuna

Politistii spun ca o mare parte a victimelor evenimentelor rutiere sunt tocmai pietonii care traverseaza carosabilul neregulamentar. Unul dintre acestia este oradeanul D.D.V. (32 ani), care a fost acrosat pe strada Transilvaniei din Oradea de un autoturism. Conducatorul auto nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi si l-a acrosat pe barbatul de 32 de ani, care se angajase în traversarea strazii prin loc nemarcat si fara sa se asigure.

Simona Drimbau

Taguri: