Motorină pentru culturile de primăvară

Motorină pentru culturile de primăvară
ORADEA – Au fost aprobate Normele Metodologice privind subvenţionarea motorinei pentru efectuarea lucrărilor agricole mecanizate de înfiinţare a culturilor din primăvara anului 2007.

Potrivit Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor, beneficiarii sunt producătorii agricoli din sectorul vegetal – persoane fizice sau jurudice – înregistraţi în Registrul Agricol, Registrul Fermelor, alte evidenţe financiare, care exploatează terenuri agricole. „Cererile se depun la Primăria pe a cărui rază se află terenul deţinut în exploatare, pe care se execută lucrări agricole mecanizate, fiind aprobate de către primar”, ne-a informat Octavian Avrămuţ, director executiv DADR Bihor.

Verificarea cererilor se va face de către reprezentanţii DADR Bihor în teritoriu. „Unde nu există reprezentanţi DADR Bihor, verificarea se face de consilierii ori agenţii agricoli din cadrul primăriilor”, a specificat Avrămuţ.

Termene

După aprobare, cererile se depun la DADR Bihor, care va elibera adeverinţe pentru cantităţile de motorină aprobate. „Beneficiarii vor primi motorina pe baza adeverinţelor, de la depozitele sau staţiile de distribuţie. Decontarea se face de către DADR Bihor în contul furnizorului de imput”, a precizat directorul DADR Bihor.

Cererile se depun în perioada 12.03 – 1.05.2007, adeverinţele fiind eliberate de către DADR Bihor până la data de 15.05.2007. Furnizorii sunt obligaţi să depună deconturile justificative până la 31 mai 2007. Subvenţia este de 1 leu/litrul de motorină, la un consum calculat de 39 litri/ha. „Sprijinul financiar pentru agricultorii bihoreni va fi de circa 3.000.000 de lei”, a declarat Octavian Avrămuţ.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !