Motorină subvenţionată pentru agricultori

De Simona Albinaru
Motorină subvenţionată pentru agricultori
Cererile de acord prealabil ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură se depun în perioada 04 noiembrie – 13 decembrie.

Posibilii beneficiari a căror exploataţii agricole sunt situate pe teritoriul judeţului Bihor, cei care au depus cererea de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă sau cererile la APIA Bihor vor depune cererea de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare la APIA Centrul Judeţean Bihor, Oradea, str. Matei Corvin nr. 1.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Legislaţie

Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc mai multe condiţii, în funcţie de sectoarele – vegetal, zootehnic şi/sau îmbunătăţiri funciare – în care îşi desfăşoară activitatea.

Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către APIA Centrul Judeţean Bihor, în termen de cel mult 20 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare.

Cererile de plată se depun până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea, însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate și utilizate aferente trimestrului respectiv precum şi de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor.

Plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează trimestrial în anul 2014 în limita cantităţilor maxime anuale aprobate. În cazul în care cantităţile de motorină pentru care se solicită plăţi în cadrul schemei de ajutor de stat depăşesc cantităţile maxime anuale, cuantumul plăţilor se reduce proporţional pentru toate sectoarele.

Beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat.

„Persoanele fizice au obligația ca în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil pentru finanţare, să se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale. În caz de neprezentare în termen a certificatului de înregistrare, solicitantul este exclus de la schema de finanţare”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Beneficiarii au obligaţia să utilizeze cantităţile de motorină achiziţionate cu acciză redusă strict în scopul destinat conform prevederilor legale.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !