Motorina subventionata si in 2011

1Comentariu
Motorina subventionata si in 2011
Peste 250 de fermieri bihoreni au depus până în prezent cereri de acord prealabil de finanţare pentru motorină.

Şi în cursul anului 2011 se va acorda ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultura ca diferenţă de acciză.

Conform normelor în vigoare, beneficiarii acestei forme de sprijin sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale şi/sau persoane juridice. „Pot beneficia de motorină subvenţionată şi grupuri de producători recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar sau organizaţii de producători recunoscute care exploatează terenuri agricole, cresc animale şi albine şi utilizează instalaţii de irigat acţionate cu motoare termice”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor.
Aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii. 

Beneficiari

Pentru a beneficia de acest ajutor de stat, beneficiarii vor trebui să depună la Centrul Judeţean APIA Bihor din Oradea, str. Matei Corvin, nr.1,  în intervalul 2 – 31 decembrie 2010 o cerere pentru obţinerea acordului prealabil pentru stabilirea cantităţii maxime de motorină cu acciză redusă în anul 2011, în funcţie de structura culturilor, efectivele de animale, utilizarea instalaţiilor de irigat. Până în prezent au fost depuse un număr de 200 de cereri de acord prealabil de finanţare pentru motorină, faţă de un număr de 344 depuse în anul anterior.

„Cererea trebuie să fie însoţită de anexe din care să rezulte structura culturilor şi suprafaţa acestora, efectivul mediu de animale, cantitatea de apă pentru irigaţii, pentru anul 2011”, a declarat directorul APIA Bihor. Este necesară şi o copie a certificatului de înregistrare de la Registrul Comerţului, copie după documentul din care să rezulte înscrierea exploataţiei în RNE, copie autorizare sanitar veterinară, după caz şi dovadă că este membru în organizaţia utilizatorilor de apă sau organizaţii de îmbunătăţiri funciare.

„Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare prin rambursare întocmesc şi depun cereri pentru determinarea trimestrială a cantităţii de motorină însoţite de documentele anexe, după caz, care se depun la Centrul Judeţean APIA Bihor în luna următoare trimestrului în care a fost achiziţionată motorina, în anul 2011”, a concluzionat Traian Abrudan. Cererile şi documentele justificative se găsesc la APIA Bihor şi pe pagina web www.apia.org.ro.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor