MP al Japoniei în Formula 1

Reactualizat la:
MP al Japoniei în Formula 1
Duminica va avea loc pe circuitul de la Suzuka Marele Premiu al Japoniei, contând pentru penultima etapa a Campionatului Mondial pentru pilotii de Formula 1.

În ceea ce priveste clasamentul driver-ilor, lucrurile sunt deja lamurite, noul campion mondial fiind cunoscut cu trei etape înainte de final. El este Fernando Alonso (Spania, Renault), cel mai tânar pilot care cucereste laurii mondiali.

Chiar daca din acest punct de vedere cursa nu are o miza prea mare, lupta este deosebit de acerba în ierarhia constructorilor, acolo unde McLaren Mercedes are numai doua puncte avans în fata celor de la Renault.

Referitor la grila de start, Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes) va fi penalizat cu zece locuri, el fiind nevoit sa-si schimbe motorul monopostului dupa ce acesta a cedat în timpul celei de-a doua sedinte de antrenamente libere.

Raikkonen se afla în aceasta situatie pentru a patra oara de la începutul sezonului, dupa Grand Prix-urile Frantei, Marii Britanii si Italiei. Pilotul brazilian Ricardo Zonta (Toyota) a fost cel mai rapid în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere.

Ultima etapa, a 19-a, din actuala editie a Formulei 1, Marele Premiu al Chinei, va avea loc la 16 octombrie, la Shanghai.