Împăduriri la Balc

Împăduriri la Balc
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Oradea a demarat în Bihor o primă acţiune de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie împotriva înzăpezirii. În judeţ, prima acţiune se va desfăşura pe terenurile Hergheliei de la Balc.

Licitaţia pentru executarea acestor lucrări a fost câştigată de firma SC Frainetto SRL, din judeţul Hunedoara. Aceasta va efectua împăduriri pe trei hectare de teren. Compoziţia de împădurire este de 17% cer, 10% carpen, 10% frasin, 3% pin silvestru, 60% arbuşti. Costurile lucrăriii se ridică la circa 47.000 RON şi termenul de execuţie este de şase luni.

Rolul perdelelor forestiere constă în reducerea vitezei vântului, stăvilirea spulberării şi în protejarea căilor de acces. Totodată, împădurirea duce la ameliorarea condiţiilor microclimatice în zona protejată prin acumularea zăpezii în interiorul şi la adostul perdelelor forestiere, în furnizarea unor cantităţi de produse lemnoase şi nelemnoase şi în înfrumuseţerea peisajului.

 

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !